StoryEditor
SplitNAKON SJEDNICE

Matijević o Puljku: ‘Dobrodušni profesor koji mijesi sirnice ili običan lažov i manipulator? Od jučer je za mene osoba kojoj neću vjerovati ni kad mi kaže koje je doba dana‘

Piše PSD
24. rujna 2021. - 10:30

Davor Matijević, tajnik splitskog SDP-a oglasio se na Facebooku podužom objavom nakon jučerašnje sjednice Gradskog vijeća. Kaže da mu je jučerašnji dan bio jedan od najtežih u bavljenju politikom:

- Jučer sam doživio jedan od najtežih dana u bavljenju politikom. Ispred cijele javnosti, ničim izazvan, gradonačelnik je optužio SDP da smo ga ucjenjivali? Ucjenjivala ga je stranka koja nema niti jednog člana nadzornih odbora ili upravnih vijeća i čiji nijedan član nije kadroviran ni na jednu funkciju jer smo to odbili?

Za ucjenu je optužio stranku koja ga niti jednom nije napala medijski i koja mu je podržala sve točke koje je stavljao na gradska vijeća, uključujući i jučerašnje, a dali smo mu podršku i za sva kadroviranja.

Napao nas je da mi štitimo HDZ-ove kadrove, a pritom je on sam jučer na vijeću predložio aktivne članove HDZ-a Matu Zeljka u nadzorni odbor Prometa te Stipu Mušuru kao v.d. P.Š.Marjana. 

Poprilično je šokantno bilo slušati gradonačelnika kako bezočno laže u kamere, a dogradonačelnik proživljava slavodobitne trenutke da se ispred kamera cerekao blesavo poput zaljubljenog tinejdžera. Onog drugi dogradonačelnika, koji mjesecima trči i kadrovira po Splitu u ime gradonačelnika nisam ni primijetio, moram priznat.

Jučer sam se, nakon dugo vremena, maj frends, osjećao naivno, razočarano i iznevjereno. Naivno jer sam dozvolio gradonačelniku da izvede svoj performansa zvani "suze jednog Ivice" gdje je po tko zna koji put pokušao napravit od sebe žrtvu, samo ovog puta preko naših leđa.

Razočarano jer sam stvarno na sastancima s gradonačelnikom popušio njegovu foru i povjerovao kako je riječ o ipak dobroćudnoj i dobronamjernoj osobi, ali koja teško hvata korak s funkcijom koju obnaša.

Iznevjereno, jer je gradonačelnik spreman, zarad dva novinska naslova i pokojeg političkog punta, gledat u oči i lagat kako nas partnere, s kojima nikad nije imao nikakvih problema, tako i javnost.

I uzalud mi sva upozorenja prevarenih bivših kolega, a kojih je more nakon 12 godina Ivičine političke karijere. Uzalud mi i svi alarmi koji su se upalili jer su ipak rijetki ostali uz njega nakon svih ovih godina, ali ja sam stvarno želio mu vjerovati.

Politika je kompleksna i tu se isprepliću javni interesi, osobni interesi, ljudski karakteri i emocije. Mix je to svega i kad kreneš s nekim u suradnju uvijek težiš tome da uspostaviš bar kakav takav odnos povjerenja. 

Kakav možeš imat odnos prema osobi koja te gleda u oči i laže? 

Jučer su kamere uhvatile razgovor mene i Puljka na hodniku. Ja sam kamere primijetio, ali nisam imao problema da se snimi o čemu pričamo. Nemam što kriti. Gradonačelnik se zacrvenio i napao novinarku. 

Nažalost, bez snimanja razgovora je očito nemoguće surađivati sa gradonačelnikom i njegovim suradnicima. Tako je Skoko petljao šta se događalo na sjednici  Upravnog vijeća JUŠO dok ga snimka nije demantirala. Tako je i  Srđan Marinić, Ivičin gradski vijećnik, jučer javno napao MOST i SDP da smo spasili Grubšića iako postoji snimka sjednice gdje SDP jasno govori kako će glasati za smjenu Grubšića, dok je Marinić sam kao gradski vijećnik, a ranije i kao predsjednik UV P.Š.Marjan pripremio i glasao za sporazumni raskid ugovora sa Grubšićem.

U sjeni napada na SDP, jučer je kolega Skoko javno napao MOST kako su preko njih tražili  uslugu da KK Split spasi KK Alkar. Ne znam detalje, ali kolege MOST-ovci su bili poprilično šokirani. Ako nisu jako dobro glumili. Jučer je Puljak javno napao MOST da su obećali glasati za podršku KK Splitu, a osobno sam svjedočio razgovoru gradonačelnika sa kolegama iz MOST-a u pauzi vijeća gdje su mu ispred svih rekli kako mu tu podršku nisu nikad obećali. Štoviše, Ivica Grković je na odboru bio suzdržan. 

Nakon svega, jučer me pita jedan novinar kako nakon svih optužbi i laži, možemo surađivati i dalje s Ivicom Puljkom. Pa jednostavno, moramo. Moramo zbog Splita, moramo zbog naših birača. 

Od jučer je za mene Ivica Puljak osoba kojoj neću vjerovati ni kad mi kaže koje je doba dana. Isto tako za mene je Ivica Puljak i dalje moj gradonačelnik kojem ću maksimalno pomoći i koji će imati moju maksimalnu podršku za sve što je u interesu Splita. I koliko god sam sad već uvjeren da je Ivica Puljak lažov i manipulator toliko se i dalje nadam i vjerujem kako će stvarno nešto napraviti od Splita i kako će biti uspješan gradonačelnik. I ne, nije politika to. Split je to - zaključio je Matijević u Facebook statusu.

item - id = 1129710
related id = 0 -> 1136969
related id = 1 -> 1136901
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. listopad 2021 02:41