StoryEditor
SplitPOČELI RADOVI

Čini se da je i HŽ konačno shvatio na što im sliči kolodvor u Splitu: evo se baš obnavlja rasvjeta na peronima. Hoće li na tome stati, ne odgovaraju

Piše PSD.
22. srpnja 2021. - 15:42

Splitski željeznički kolodvor, blago rečeno, nije reprezentativan.

Neugodan prizor oronule zgrade, sprejem išaranih zidova i klupa, dodatno pojačava ruzinava ograda iza koje probija višemetarski pajasen i mračna tunelska cijev išarana svakojakim porukama. O nastambama koje ga okružuju da i ne govorimo.

Svakako, nije dobrodošlica kakvu bi trebali imati gosti koji dolaze u Split, a ni slika grada koju želimo slati u svijet.

Čini se da su toga sve svjesniji i u Hrvatskim željeznicama. Ovih dana počela je obnova rasvjete na peronima. Kako nam je kratko kazao jedan od radnika kojeg smo zatekli na gradilištu, mijenja se cjelokupna rasvjeta – stupovi i LED lampe. Bit će to lijepo, obećava, a za daljnje informacije upućuje nas na šefove.

image
Mijenja se kompletna rasvjeta na peronima splitskog željezničkog kolodvora
Ante Čizmić/Cropix

Kontaktirali smo glasnogovornicu HŽ Infrastrukture s pitanjem o daljnjim planovima za splitski kolodvor. Do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor, ali toplo se nadamo da će ova priča imati nastavak.

image
Ante Čizmić/Cropix
image
Ante Čizmić/Cropix
item - id = 1114529
related id = 0 -> 1115416
related id = 1 -> 1113948
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. rujan 2021 01:27