StoryEditorOCM
SplitUVIK KONTRA

Ako se kaos na splitskoj Istočnoj obali ikad razgropa, onda će najbolje rješenje bit i najprogresivnije. Rušit - gradit, mislit na potribe građana!

9. travnja 2021. - 10:16
Sramotni izgled na Istočnoj obali savršeno odgovara viziji Splita kao 'destinaciji': daj suncobran, bitvu, suvenire i brzu spizu!  Paun Paunović/Cropix

Počelo je s džamboplakatima Vicegradonačelnika: "Istočna i Zapadna bit će iste." Kako sad to? Zapadna obala je poklekla pred Kerumovom vizijom elitnog turizma, privezište je za megajahte, predvorje hotela "Marjan" i sunčana šetnica, dok je Istočna obala bitno opečaćena prometnon infrastrukturon – kolodvorima željezničkim i autobusnim i gradskon lukon s lokalnin i (opet) turističkim prometon. Veze nema jedna s drugom. Da ne spominjemo nama gotovo nerješivo cirkuliranje vozila, posebno na izlazima, priko Bačvica i Pojišana.

Kako će onda biti iste? Možda samo u mislima nekoga kreatora HDZ-ove gradonačelničke kampanje, koji je stiga iz Zagreba, pa na Zapadnoj okinija na guzicu od sunčanice i reka: To je to, prištampat ćemo istu!

Par dana poslin prisnažija je i Kerum,...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:09