StoryEditorOCM
Županijabrendiranje županije

Zekanović i Franjkić održali konferenciju na Topoljskom buku: ‘Sjedište Parka prirode Dinara mora biti u Kninu ili Kijevu!‘

Piše Šibenski.hr
3. svibnja 2021. - 18:48

Hrvoje Zekanović, kandidat za gradonačelnika Šibenika i nositelj liste za Županijsku skupštinu Hrvatskih suverenista Šibensko-kninske županije, te kandidatkinja za gradonačelnicu grada Knina Adrijana Franjkić. održali su tiskovnu konferenciju na Topoljskom buku kraj Knina.

"Šibensko-kninska županija je po svojim prirodnim resursima iznimno bogata te Hrvatsko suverenisti smatraju kako bi se trebala brendirati kao poseban i jedinstven prirodni prostor. Na njenom prostoru se nalaze čak dva nacionalna parka, Kornati i Krka te jednim dijelom čak tri parka prirode, Vransko jezero, Velebit i Dinara.

Hrvatski suverenisti će se kroz Skupštinu Šibensko-kninske županije zalagati za dodatnu valorizaciju zaštićenih dijelova prirode jer upravo prirodne vrijednosti  kroz pravu održivu valorizaciju mogu građanima Šibensko-kninske županije omogućiti kvalitetniji život i bolji standard.

Stav Hrvatskih suverenista je kako sjedište novoosnovanog Parka prirode Dinara mora biti u na prostoru Šibensko-kninske županije i to u Kninu ili Kijevu s obzirom da je najvažniji dio Dinare gravitira tim naseljima. Za razliku od nekih drugih političkih opcija ovo je nacionalni stav Hrvatskih suverenista", naglasio je tom prilikom Zekanović.

Adrijana Franjkić, kandidatkinja za gradonačelnicu Knina kazala je kako je s obzirom na golemo bogatstvo vodom kninskog kraja logično razmišljati u smjeru izgradnje punionice vode koja bi omogućila nova radna mjesta. Punionica bi trebala biti u sinergiji s mjerama zaštite i očuvanja prirode.

19. travanj 2024 17:59