StoryEditorOCM
ŽupanijaFestival hrvatskog otočnog proizvoda

U Murter stižu otočni proizvođači iz županije i cijele Hrvatske

Piše Šibenski.hr
30. kolovoza 2017. - 18:56


        
 
U organizaciji Šibensko-kninske županije i Općine Murter-Kornati 1. i 2. rujna u Murteru će se održati 5. festival hrvatskog otočnog proizvoda.

Cilj festivala je poticati razvoj otočne proizvodnje, očuvanje tradicije i autohtonosti te brendiranje proizvoda s oznakom Hrvatski otočni proizvod (HOP).

Festival je izložbeno-prodajnog i poučnog karaktera, a svoje proizvode i proizvodne linije s oznakom kvalitete HOP predstavit će proizvođači s otoka Šibensko-kninske županije, ali i drugih u Hrvatskoj.

Za sve izlagače nastup na festivalu je besplatan. Festival će započeti plovidbom tradicionalnih drvenih brodova na „latinsko idro“. Svoje radove predstavit će i dvije murterske dječje radionice, a posjetitelji će također moći uživati u obilasku Murtera turističkim vlakićem, „snorkelingom“ nad potopljenim antičkim gradom Colentumom te obilasku tunela u starom vojnom kompleksu na brdu Raduč.

 U sklopu festivala bit će održan i prigodni  kulturno-zabavni program u kojem će sudjelovati klapa „Mela“ iz Murtera i KUD „Zora“ iz Betine, a festival će zatvoriti smotra klapa pod nazivom „Pod latinskin idrun“.
 
Svečanost otvorenja uz kulturno-zabavni program počinje u petak, 1. rujna u 19 sati.

 
 

20. travanj 2024 02:16