StoryEditorOCM
ŽupanijaPROGNOZA

Sutra još padaju temperature, DHMZ izdao upozorenje: evo kakvo nas vrijeme očekuje u Šibeniku i okolici

Piše Šibenski.hr
6. listopada 2021. - 15:12

Promjena vremena koja je u Hrvatsku stigla jučer mogla bi potrajati u idućih nekoliko dana, najavljuju iz Državnog meteorološkog zavoda.

- Umjereno do pretežno oblačno, povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom. Oborina će mjestimice biti obilna, osobito krajem dana i u noći na Jadranu i u područjima uz Jadran. Vjetar slab do umjeren jugoistočni i južni, navečer na zapadu u okretanju na umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu većinom umjereno do jako jugo, a navečer i u noći na sjevernom Jadranu će zapuhati umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od 16 do 21, na Jadranu između 19 i 24 °C, stoji u današnjoj prognozi DHMZ-a.

Objavili su i upozorenje za danas. Gotovo cijela obala je narančasta, a što znači da je vrijeme kategorizirano kao 'opasno'.

image
DHMZ upozorenje srijeda

Kad je u pitanju sutrašnja prognoza, ne očekuje nas poboljšanje već daljnji pad temperatura, kao i jako jugo koje će na sjevernom Jadranu prijeći na orkansku buru.

- Pretežno oblačno s kišom, vjetrovito i hladnije. Oborina će ponegdje biti obilna, pogotovo u gorskim i središnjim predjelima te na jugu zemlje gdje će biti izraženih pljuskova s grmljavinom. Na Jadranu se očekuju kraća sunčana razdoblja, ponajprije na srednjem dijelu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni, u Slavoniji i istočni vjetar. Na Jadranu jaka, podno Velebita i olujna bura s orkanskim udarima, a na južnom i dijelu srednjeg Jadrana još umjereno i jako jugo. Temperatura većinom između 9 i 14 °C, a na Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije između 16 i 21 °C, ujutro ponegdje niža.

image
DHMZ upozorenje četvrtak

Posebno je upozorenje na snazi za poplave:

"Zbog obilnih oborina koje se očekuju tijekom današnjeg dana (06. 10. 2021.) na području sjevernog Jadrana, Like, Gorskog kotara i unutrašnjosti Dalmacije, a sutra (07. 10. 2021.) u središnjoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, te južnom Jadranu postoji mogućnost bujičnih i urbanih poplava", piše DHMZ.

Orkanska bura, kiša

- Nakon juga će zapuhati bura, podno Velebita od četvrtka olujna s orkanskim udarima, a vjetrovito će biti i u unutrašnjosti. Stoga će osim upozorenja za obilnu kišu i izražene grmljavinske pljuskove, biti i onih za vjetar.

Ova izražena promjena vremena uvod je u hladnije razdoblje koje će uz mjestimičnu kišu potrajati barem do sredine idućeg tjedna.

Evo kako će se kretati temperature sutra i prekosutra u Šibeniku, Kninu, Vodicama i Drnišu.

Šibenik

image
DHMZ vrijeme
Screenshot/DHMZ

Knin

image
DHMZ vrijeme
Screenshot/DHMZ

Vodice

image
DHMZ vrijeme
Screenshot/DHMZ

Drniš

image
DHMZ vrijeme
Screenshot/DHMZ
19. travanj 2024 23:33