StoryEditorOCM
ŽupanijaVole fine mirise

Policija dovršila istragu nad dvojicom 21 godišnjaka osumnjičenih da su u Šibeniku, iz sedam parfumerije ukrali robu u vrijednosti 5.784 kune

Piše Branimir Periša
25. veljače 2021. - 10:05

U Policijskoj postaji Šibenik dovršeno je kriminalističko istraživanje nad dvojicom 21-godišnjaka osumnjičenima za počinjenje tri krađe i jednu produljenu krađu.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su osumnjičeni 23. veljače u Šibeniku, s namjerom pribavljanja imovinske koristi, u razdoblju od 14 do 16 sati iz sedam trgovina sa sjedištem u Zagrebu otuđili devet parfema, parfemsku kremu i četiri boce alkoholnog pića vrijednosti 5.784 kune. U suradnji s građanima utvrđeno je kojim se automobilom počinitelji koriste te su brzom reakcijom policijskih službenika pronađeni i uhićeni u Šibeniku, a temeljem Naloga Županijskog suda u Šibeniku u automobilu su pronađeni otuđeni predmeti koji su vraćeni vlasnicima.

S obzirom na vrijednost otuđene robe u pojedinoj trgovini, utvrđeno je kako su počinili tri kaznena djela krađe (materijalna šteta preko 1.000 kuna) te jedno produljeno kazneno djelo krađe (materijalna šteta ispod 1.000 kuna u 4 trgovine), a protiv počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.

Proteklog dana na području Policijske uprave šibensko-kninske, od značajnijih sigurnosnih događaja, izdvajamo dvije krađe:
- u popodnevnim satima 23. veljače u Murteru, nepoznati počinitelj je 73-godišnjaku s gradilišta otuđio alat vrijednosti nekoliko tisuća kuna,
- u popodnevnim satima 20. veljače u Brodarici, nepoznati počinitelj je 44-godišnjaku iz dvorišta otuđio bijelu tehniku vrijednosti nekoliko tisuća kuna.
Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide radi otkrivanja počinitelja i pronalaska predmeta.

24. travanj 2024 22:00