StoryEditorOCM
ŽupanijaNitko nije na respiratoru

Dva nova slučaja zaraze u Šibensko- kninskoj županiji: Od Covida-19 oboljeli muškarci iz Unešića i Knina

Piše šibenski.hr
15. srpnja 2020. - 11:39

U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije imamo dva nova slučaja oboljenja od zarazne bolesti COVID-19, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Šibensko- kninske županije.

- Riječ je o jednoj muškoj osobi srednje životne dobi, koja trenutno boravi na području općine Unešić i ima prebivalište u susjednoj županiji i koji je kontakt osobe iz Slavonije. Druga oboljela osoba je muškarac iz Knina, srednje životne dobi, za kojeg je epidemiološka obrada u tijeku- kazao je Nikola Blažević, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Iz županijskog Stožera su napomenuli kako su od 24. lipnja 2020. godine do danas na području naše županije zabilježena 32 slučaja oboljenja, od kojih 12 u Kninu, pet na području Grada Vodica, devet u Šibeniku, dva u Kistanjama, i po jedna osoba u Kijevu, Drnišu, Tisnome i Unešiću. Do danas se oporavilo 19 osoba, dok se dvoje oboljelih i dalje liječi na odjelu infektologije šibenske bolnice i nisu na respiratoru, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije je trenutno 116 osoba, od kojih je 112 osoba kontakt oboljelih od COVID-19, a četiri osobe imaju određene mjere samoizolacije zbog ulaska u Republiku Hrvatsku iz trećih zemalja.

Na području PU Šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Od jučer je uzeto 18 uzoraka za testiranje na SARS-CoV-2.

 

18. travanj 2024 09:06