StoryEditorOCM
ŽupanijaPozornica na pučini

DJ spektakl na lanterni Mulo povodom sutrašnjeg Dana općine Rogoznica prenosit će Turistička zajednica na svojoj internetskoj stranici

Piše Vedrana Stočić
1. srpnja 2020. - 09:23

U Rogoznici zbog koranavirusa otkazana su sve ovoljetnje manifestacije i priredbe glazbenog i zabavnog sadržaja. Ljetnja pozornica nije ni postavljena. Ipak na rogozničkom području na Dan općine, u četvrtak 2. srpnja, jedan DJ puštat će glazbu dvije milje daleko od rogozničke rive i to na svjetoniku Mulo.  DJ Lawrenca Kleina i njegov Mulo lighthouse moći će se pratiti u četvrtak na Facebooku od 21 sat, a na You Tube od 23 sata. Rogoznička Tursitička zajedica taj glazbeni šou najavila je na svojim mrežnim stranicama.

Lokacija je zaista iznimna jer svjetionik kojeg je Austrougarska mornarica 1873. godine izgradila na hridi Mulo odiše bezvremenskom, nestvarnom ljepotom. Ova mala utvrda s metar debelim kamenim zidovima već 147 godina odolijeva bijesu valova i posolici. Meta je fotografa kako profesionalnih tako i onih amaterskih, a očito su ga kao idealnu pozornicu prepoznali i glazbenici. Lanterna Mulo je inače poznata po svojim zalascima sunca, s nje se prostre prekrasan pogled na rogozničke otoke, otočiće i razvedenu obalnu crtu. Naseljena mjesta čine se tako blizu Mula, ali za vjetrovitih dana i te kako su udaljena  od  samotne hridi koju gotovo stalnu zapljuskuju valovi.

19. travanj 2024 11:27