StoryEditorOCM
ŽupanijaŽupanijski stožer CZ

COVID-19 dobila mlada Šibenčanka, kontakt osobe iz druge županije povezane s teniskim turnirom u Zadru; s njom je ukupno pet oboljelih u ŠKŽ

Piše Branimir Periša
2. srpnja 2020. - 12:08

Na području Šibensko-kninske županije pet aktivnih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19

Danas imamo još jedan slučaj oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o mlađoj ženskoj osobi s područja Grada Šibenika koja je bila u samoizolaciji kao kontakt pozitivne osobe iz druge županije, a vezano za teniski turnir u Zadru.

Trenutno je na području naše županije 5 aktivnih slučajeva oboljenja. Tri oboljele osobe su s područja Grada Knina, jučer popodne pozitivna muška osoba s prebivalištem u Zagrebu, gdje je i zaražena, s trenutnim boravištem na području Grada Vodica i danas pozitivna ženska osoba s područja Grada Šibenika. Sve oboljele osobe imaju blage kliničke simptome i nisu hospitalizirane.

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 90 osoba, od kojih je 70 pod mjerama samoizolacije zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom, a 20 su pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije zbog ulaska u RH iz zemalja pod novim mjerama graničnog režima. U posljednja 24 sata uzorkovano je 35 uzoraka.

Apeliramo na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku. Održavajmo higijenu, poštujmo fizičku distancu i u zatvorenim prostorima i javnom prijevozu obavezno nosimo zaštitne maske.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

20. travanj 2024 06:55