StoryEditorOCM
ŽupanijaGOLEMI INTERES

Česi masovno stižu na Jadran, njih više od 20.000 kupilo je kartu za popularni ‘žuti vlak‘. Ove godine u ponudi i Šibenik, Vodice, Primošten...

Piše Dora Koretić/JL
4. svibnja 2021. - 14:31

Preko 20 tisuća Čeha već je kupilo kartu za poznati češki žuti vlak tvrtke RegioJet, koji će prve putnike na Jadransku obalu početi dovoziti 28. svibnja - piše Jutarnji list.

Za razliku od lani, kad su Česi imali mogućnost vlakom stizati isključivo do Rijeke, ove godine uvedena je linija i za Split, te aranžmani za Vodice, Šibenik, Primošten i Rogoznici! Naravno, uz kombinaciju s autobusom.

image
Boris Kovacev/Cropix

Kako su poručili iz ove tvrtke, interes za sve njihove linije, pa tako i onu prema Hrvatskoj, iz tjedna u tjedan raste za 25 posto, a već ovaj tjedan RegioJet je dostigao broj putnika kakav su lani imali tek sredinom mjeseca rujna, pa u ovom željezničkom operateru vjeruju u nastavak dobrog prometa.

Kad je u pitanju Hrvatska, dnevno se prema jadranskim destinacijama prodaje i do 400 karata, a cijene su i ove godine pristupačne - od 23 pa do 50 eura u jednom smjeru, ovisno o relaciji i vrsti sjedala. Primjerice, za Šibenik košta 35 eura.

U lipnju i listopadu vlakovi će na relaciji prema Hrvatskoj voziti triput tjedno, dok će linija u srpnju i kolovozu voziti svakodnevno.

image
Vlak češke kompanije RegioJet na liniji Prag - Rijeka
Boris Kovacev/Cropix
19. travanj 2024 07:11