StoryEditorOCM
ŠibenikDVI DOZE U RAME

Provjerili smo koliko se liječnika i zaposlenika šibenske bolnice cijepilo protiv koronavirusa, brojke su porazne

Piše Marija Lončar
24. rujna 2021. - 20:21
Doktor Željan Antulov prvi je prošle godine u šibenskoj bolnici primio cjepivo protiv koronavirusaNikša Stipaničev/Cropix

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš najavio uvođenje covid potvrda u zdravstveni sustav od 1. listopada, provjerili smo kolika je procijepljenost djelatnika u šibenskoj bolnici.

Naime,kako je naglasio Beroš testiranja za necijepljene djelatnike planiraju dva puta tjedno, a u prvo će vrijeme biti besplatna. Oni koji se ne žele testirati, neće moći biti na poslu i to će se upisati u evidenciju radnog vremena. Covid potvrde će, dodajmo, biti potrebne i za sve koji ulaze u bolnički krug, poput dostavljača, servisera, radnika u bolničkim kafićima i slično.

U Općoj bolnici Šibenik ukupno je 940 zaposlenih od kojih je cjepivo protiv koronavrisua primilo njih 480, odnosno oko 45 posto. Svi su cijepljeni s obje doze, a ovoj brojci treba dodati još desetak zaposlenika koji čekaju drugu dozu.

Kada je riječ o liječnicima cijepljeno je 120 od ukupno 203 liječnika koliko ih radi u šibenskoj bolnici.

Prema riječima glavne sestre Snježane Jušić koja je iznijela ove podatke, broj cijepljenih liječnika vjerojatno je i veći budući da bolnica ima dosta specijalizanata koji su se mogli cijepiti u drugim bolnicama i klinikama, ali šibenska bolnica o tomu nema evidenciju.

Također od ukupno 345 medicinskih sestara i tehničara cijepljeno je njih 175 što je oko 60 posto tog dijela zdravstvenog osoblja.

Također, od kada se pojavila epidemija 131 zaposlenik Opće bolnice Šibenik prebolio je bolest Covid-19.

18. travanj 2024 07:18