StoryEditorOCM
ŠibenikGlava šotobraco

Taj gazda kafića se očito kandidira za neku političku funkciju. Daj 2 u 3 kod 3 majmuna!

Piše Branimir Periša
26. veljače 2021. - 18:41

- Ako van rečen da mi dadete 1 u 3, šta biste pomislili!? - počeja je El Tigre odma jutron ranije gimnasticirati možđane sebi i drugima.

- Hm, ovih dana sazna san di su 3 majmuna i koga gazda neće poslužiti u otomen riječkomen kafiću... A šta je 1 u 3, stvarno mi nije ćaro, odgovorija mu je Bili Smo Uskoro, teke nervozan šta se Dobra Parona nešto previše biba dok in iz svoje borše sa provišton od bufetića na crno izvadi pića.

- Aj, da je 2 u 3, to se zna da je veliki gemišt, al' za oto čuje prvi put, sve se češka po glavi.

- Ja ću van reći! - rekla je odlučnin glason pružajući in pivu u važu i bočicu travarice. 1 u 3 znači da jedan majmun vridi za tri, tako san barenko zaključila nakon šta je otaj moj kolega ugostitelj iz Rijeke gostova kod Šprajca u njegovin televizijskin vijestiman. Čovik se očito kandidira za neku političku funkciju, ništa drugo ne mogu zaključiti; pari da mu ne bi bilo skroz isto da je bilo ko na vlasti u državi, a ne HDZ na kojega se okomija. Prema tomen, zaključila je, neka svoj lokal nazove 1 u 3, možda kokod bude glasova za njega, rekla je i ljutito bubnila boršon o kamenu ploču na Maloj loži.

- Nemojte, to bi stvorilo neopisivu zbrku! - javija se El Tigre, zadovoljan šta je ubacija buvu u društvo. Izaberu ga, onda on počne manipulirati s timen da ima pravo na tri glasa, budući da je rič o Nezavisnoj listi 1 u 3. To je takav tip, virujte! - reka je namigujući svomen kompanjonu.

Samo da je otvorit

- Ma, more on šta oće, otpovrnija je ovi. Ionako ga čuvaju topovi sa Aurore, ka i boljševičku revoluciju, kako je riječki poteštat popratija pucanj boce šampanjca kada je dobija jedne izbore. Ne znan više koje, a i svejedno je, budući da je oduvik na vlasti.

- Aurora da ga čuva? - zastala je Dobra Parona. A ne ruzinavi Titov Galeb? - iskreno se začudila, na šta se El Tigre sa nelagodon uzvrpoljija osvrčući se oko sebe da ih neko ne čuje.

-To se zove refleks iz vrimena kada je Galeb bija cili bil i sjajan, a ne ruzinav. Još ne zadugo, istina, jerbo ga preuređuju! - podsjetija ju je B.S. Uskoro o čemu je rič.

-Bome, i ja ću nekomen zabraniti da mi ulazi u lokal, samo neka ga konačno otvorin! Oću i ja reklamu na nacjonalnim medijima! - rekla je odjedanput, a kada su je pogledala dva para radoznalih očiju, smirila se i rekla da joj ne pada na pamet nikakva društvena skupina ol' politička organizacija kojon bi izrekla takvu mjeru. Pa nije luda, ćamata sebi u bradu, njojzi je svaki gost dobro doša, još ako oće potrošiti...

- Samo vi recite, mi vas čuvamo! Sa vodenin pištoljiman, doduše, al' zato paru pravi, tenta je El Tigre, a B.S. Uskoro klima glavon odobravajući.

- Ako odbijen posluživati sve one šta ne znaju ćirilicu i ne slušaju Balaševića, moga bi me Stanković zvati u NU2!? - zasjajile su jon se okice na mogućnost takog publiciteta za šta bi bila spremna podniti sve šta triba.

- Onda bi vas još priupita ono legendarno "Tuđman ili Tito?" - pogleda ju je El Tigre, a kada nije trznila, reka jon je da se ćuti ka usamljeni majmun. I neka mu smista, kako god znade, napravi jedan 2 u 3...

16. travanj 2024 15:16