StoryEditorOCM
ŠibenikIDITE NA VIDIKOVAC

Na dlanu Katedrala, stari dio grada, Šubićevac, tvrđava sv. Ivana... : pogledajte kakav pogled ‘puca‘ sa Smričnjaka

Piše ŠIBENSKI.HR
13. travnja 2021. - 17:36

Prije četrdesetak dana objavili smo kako Šibenčani imaju malo prostora usred grada (osim Poljane) koji bi ih nadahnjivao prirodom. Ipak, treba se samo malo izmaknuti od pločnika i trgova, poći brdom Smričnjakom iznad Njivica i imat ćete što doživjeti, napisao je tada poznati novinar, gradski kroničar Joško Čelar.

– Još do prije nešto više od godinu dana pristup fascinantnom vidikovcu brda Smričnjaka, visokog 164 metra, koji se uzdiže na zapadnoj strani predgrađa, bio je otežan zbog uskog puta i jedva prohodne staze kroz šumu. A onda je Grad uredio put do dviju razina brda, pa se na viši vidikovac može doći i autom, a postavljene su i klupe za odmor – napisao je tada Čelar.

Sada se na vidikovac na brdo Smričnjak uspeo naš fotoreporter Nikša Stipaničev te napravio friške fotografije, koje itekako vrijedi objaviti. Te ponovno podsjetiti na to kakav se pogled na Šibenik i njegovu okolicu – katedralu svetog Jakova i stari dio grada, marinu i hotel "Mandalinu", Šubićevac, Tvrđavu sv. Ivana, most preko rijeke Krke... – pruža s brda s brda Smričnjak.

24. travanj 2024 09:10