StoryEditorOCM
Šibenik„Za ljepši i čišći Šibenik“

Grad Šibenik zaposlio 10 osoba na javim radovima; radit će na Šubićevcu, Vidicima, u Crnici, Vrpolju i Danilu, a po potrebi i drugdje

Piše šibenski.hr
14. rujna 2020. - 21:49

Od utorka 15. rujna, na javnim radovima na području grada Šibenika pod nazivom „Za ljepši i čišći Šibenik“ bit će angažirano deset osoba. Kandidati su odabrani na temelju provedenog javnog poziva, a bit će zaposleni na razdoblje od šest mjeseci, odnosno do 14. ožujka 2021. godine.

- Grad Šibenik već godinama aplicira na pozive programa zapošljavanja osoba u javnim radovima od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i uvijek nastojimo na ovim društveno korisnim radovima zaposliti maksimalno dopušten broj ljudi. Ove godine ih je maksimalnih deset. Kao i uvijek, radne zadatke će im dodjeljivati predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora poput Šubićevca, Vidika, Crnice, Vrpolja i Danila koji su službeno iskazali potrebu za javnim radovima. Što ne znači da ih nećemo rotirati i po drugim potrebnim lokacijama - kazao je zamjenik gradonačelnika  Danijel Mileta.

Poslovi obuhvaćeni radnim zadacima u sustavu ovih javnih radova su pregled terena radi sprječavanja nastanka divljih deponija otpada, razrada potrebnih aktivnosti na uklanjanju nepropisno odloženog otpada, uklanjanje odloženog otpada i njegovo selektiranje, raščišćavanje terena, uređenje terena uklanjanjem agresivne vegetacije, aktivnosti oko uređenja nasada u parku, radovi na održavanju zelenih površina i hortikulture; košnja zelenih površina; plitko okopavanje ukrasnog grmlja; plijevljenje ukrasnog grmlja od korova; te uklanjanje vegetacije koja onemogućava nesmetan prolaz nerazvrstanim cestama; čišćenje i održavanje šumskih i protupožarnih putova, pješačkih i biciklističkih staza, te prilaznih cesta; održavanje plaža, te održavanje mjesnih groblja; dograđivanje urušenih suhozida.

Radnicima će koordinatori biti predsjednici gradskih četvrti i mjesnih odbora. Radnik ima pravo na mjesečnu plaću određenu Programom mjere javnih radova u 2020. godini, odnosno minimalnu bruto plaću u iznosu od 4.062,51 kuna, plus troškove prijevoza po uvjetima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u visini utvrđenoj Programom.

Program javnih radova na području grada Šibenika sufinanciran je u stopostotnom iznosu sredstvima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

 

 

25. travanj 2024 02:32