StoryEditor
Hrvatska i svijetNovi slučajevi

U protekla 24 sata zabilježena je 81 novooboljela osoba, među zaraženima ima i turista iz Zadra i Pule

Piše HINA
2. srpnja 2020. - 16:07
ILUSTRACIJA/ Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix


Državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić izvijestio je u četvrtak na sjednici Vlade o nekoliko slučajeva zaraženih turista u Puli i Zadru istaknuvši da su svi epidemiološki zbrinuti i da nema daljnjeg širenja virusa.


"Što se tiče turista, imamo nekoliko slučajeva u Puli i Zadru, svi su epidemiološki obrađeni, a s obzirom na ukupan broj turista radi se o zanemarivom broju", rekao je Dulibić.


U zadnja 24 sata imamo 81 novooboljelu osobu, a dvije su osobe preminule. Kao aktivna žarišta zaraze izdvojio je Đakovo, gdje je zaraza uvezena s Kosova, i Zagreb, gdje je 48 novooboljelih povezano s noćnim klubovima.
U Đakovu epidemiolozi su i dalje na terenu. Budući da se radi o velikom broju osoba epidemiološka obrada i klasifikacija kontakata još traju, rekao je.


U Zadru nema novih slučajeva povezanih s teniski turnirom, a u ostalim županijama nema žarišta već se radi o manjem broju pojedinačnih slučajeva.


Dulibić je poručio da popuštanje epidemioloških mjera znači povećanu odgovornost svakog građanina za vlastito zdravlje i zdravlje drugih, te ih pozvao da ostanu maksimalno oprezni i odgovorni.
 

Izdvojeno

14. kolovoz 2020 18:27