StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetCovid-19 u Pločama

Teška situacija u Pločama: Devet štićenika doma za starije evakuirano u Dubrovnik zbog sumnje na koronavirus. Pozitivna i vlasnica doma

Piše PSD.
11. travnja 2020. - 11:59

Devet štićenika obiteljskog doma "Ivana" iz Ploča pod sumnjom na zazarazu virusom COVID-19 evakuirani su u Dubrovnik. Dio je smješten u Studentskom domu, koji je preuređen za prihvat COVID-19 pozitivnih bolesnika a dio je hospitaliziran u dubrovačkoj bolnici. Vlasnica doma, medicinska sestra, Ivana MIličević također je pozitivna i sa štićenicima je smještena u Studentskom domu u Dubrovniku.

​Tako ni dolina Neretve nije ostala imuna na COVID-19. Uz tri slučaja u Kuli Norinskoj, po jedan u Opuzenu i Slivnu te pet u Pločama, a virus se probio i u obiteljski Dom u Pločama koji je inače skrbio za 12 štićenika.

Troje štićenika je već od ranije hospitalizirano u dubrovačkoj bolnici sa sumnjom na COVID-19.

- Prvozaražena njegovateljica koja je radila u ovom Domu, na poslu je zadnji dan bila 30. Ožujka, kazao je ravnatelj županijskog zavoda za javno zdravstvo dr. Mato Lakić.

Vlasnica Doma Ivana Miličević, je istaknula kako je po prvom saznanju da postoji mogućnost kako je njena djelatnica možda bila u kontaktu s virusom, istu ostavila kod kuće i ona nije dolazila na radno mjesto.

Nismo ni svjesni što je ovo i protiv čega se borimo. Bila sam u ratu, gdje točno znaš tko ti je neprijatelj i odakle prijeti opasnost i pogibelj. Ovo je sasvim nova, do sada nedoživljena, a iznimno opasna situacija. Borimo se protiv opasnog i nepoznatog neprijatelja. Učinili smo maksimalne napore da pobijedimo virus, a sad se dogodilo ovo. Apeliram na ljude da poštuju sve upute stožera, da se čuvaju, da reagiraju i na najmanji sumnjivi znak. Jer, to je jedini način da savladamo ovu opasnost, rekla je Miličević

Miličević je na kraju poručila javnosti: „Ljudi borimo se protiv nečeg nevidljivog i nepoznatog, moramo se pridržavati svih mjera nadležnih institucija, kako bismo zaustavili širenje virusa.

25. travanj 2024 00:36