StoryEditorOCM

Stožeri diljem zemlje objavljuju nove podatke o koronavirusu: U Zadarskoj županiji pet novih slučajeva zaraze, a u Ličko-senjskoj dva

Piše jutarnji.hr
31. ožujka 2020. - 11:20

Iz zadarskog Stožera civilne zaštite izvijestili su o 7 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Kako su kazali, pet novooboljelih je iz Zadarske županije i vezani su uz biogradsku bolnicu, među njima je jedna liječnica i jedna pacijentica, a dvije novooboljele osobe su iz Ličko-senjske županije te se radi o putnicima iz Turske, supružnicima koji su se vratili avionom u Hrvatske.

U Zadarskoj županiji ukupno su 33 osobe zaražene koronavirusom.

Od pet novooboljelih osoba u Zadarskoj županiji samo jedna osoba živi u Biogradu, te nema lokalne transmisije niti poduzimanja za karantenske mjere, izvijestili su iz Stožera.

Raspon dobi zaraženih je od 19 do 82 godine.

Što se tiče bolnice, dva liječnika su i dalje pozitivna, a njih 28 je u samoizolaciji, kao i 33 medicinske sestre te jedan nezdravstveni djelatnik.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji dva nova slučaja

Na području Vukovarsko-srijemske županije potvrđena su još dva slučaja osoba zaraženih koronavirusom tako da je sada na području te županije ukupno pozitivno 13 osoba, izvjestili su u utorak iz županijskog Stožera Civilne zaštite.

Jedna pozitivna osoba je bliski kontakt zaraženog liječnika iz Vinkovaca, a druga osoba je iz Županje, a obje su u samoizolaciji. Inače, u samoizolaciji na području županije nalazi se 723 osoba, a tijekom jučerašnjeg dana bilo je osam dojava o kršenju samoizolacije, od čega je utvrđeno dva kršenja mjera, navode iz Stožera. 

Napominju i kako su COVID-19 ambulante imale 13 poziva od kojih je jedan poziv upućivao na sumnju na koronavirus, a drugi pozivi su proslijeđeni obiteljskim liječnicima.

Opća županijska bolnica Vinkovci trenutno ima šest hospitaliziranih osoba pozitivnih na COVID-19, a ostali s blažim simptomima bolesti su u kućnoj samoizolaciji, navode iz Stožera Cvilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

U Dubrovniku pet novih slučajeva

Dubrovački Stožer civilne zaštite izvijestio je da je od jučer zabilježeno 5 novih slučajeva koronavirusa, te je ukupno zaraženo 39 osoba. Četvero zaraženih je obitelj koja je kontakt zaraženih iz zračne luke Dubrovnik. Za petu osobnu se ne zna koji je izvor zaraze.

U karanteni su i dalje dvije osobe, a u protekla 24 sata nije bilo kršenja mjera samoizolacije.

U Istri nema novozaraženih

Od šest uzoraka koji su jučer uzeti u Istri, svi su uzorci brisa negativni na koronavirus (COVID-19). Tako da danas zasad u Istri nema novozaraženih. No čekaju se novi rezultati jer je jučer u Zagreb poslano još 16 uzoraka.

-Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je šesnaest (16) novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), te su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević",poručili su iz istarskog Stožera civilne zaštite. Inače, u Istri je 72 oboljelih i svi su hosputalizirani. Troje je izliječenih, a dvoje preminulih.

24. travanj 2024 14:00