StoryEditorOCM

Pomoćnik ministra policije o otvaranju frizerskih salona: ‘Trebat će postići najveću razinu i mjere zaštite socijalnih kontakata‘

Piše jutarnji.hr
18. travnja 2020. - 19:24

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite Damir Trut bio je gost Dnevnika televizije N1.

Na pitanje brine li ga postupno ublažavanje mjera kazao je kako Stožer o svemu promišlja te kako će i dalje aktivno pratiti situaciju. - Mi o svemu tome promišljamo. Nacionalni stožer će i dalje pratiti aktivnosti i trendove i sukladno njima donositi odluke. Svaki rizik ima svoj izgled i pitanje te to treba pratiti, kazao je Trut.

- Što se tiče e-propusnica one se ne ukidaju, samo se na razini županija daje mogućnost da županijski stožeri cijelu županiju proglase slobodnom zonom za putovanje. Građani sada ne mogu napuštati mjesto prebivališta, a sada će to biti na razini županije da odluče, kazao je Trut.

Što se tiče putovanja između Grada Zagreba i Zagrebačke županije, Trut smatra kako će u razgovorima ta dva stožera doći na ideju kako da spoje tu aglomeraciju i da to funkcionira.

Komentirao je i kako bi izgledalo potencijalno otvorenje frizerskih salona.

- Apsolutno kada dođe do toga, trebat će postići najveću razinu i mjere zaštite socijalnih kontakata da ne bi došlo do prenošenja virusa, kazao je Trut.

Što se tiče zaštitnih sredstava, njih ima dovoljno za idućih četrdesetak dana, smatra Trut. - Što se zaštitnih sredstava tiče, Vlada Republike Hrvatske osigurala je zaštitna sredstva za sve radnike i službe kojima su ona potrebna. Sutra dolazi novi avion iz Kine s oko 68 tona zaštitne opreme koja će biti proslijeđena službama, kazao je Trut.

Osvrnuo se i na činjenicu kako su neki kafići, primjerice, radili. Kazao je kako se sve dojave prijavljuju.

- Sve informacije koje dobijemo, a govore o takvim situacijama mi provjeravamo. Zadnja brojka koju znam od prije nekih tjedan dana jest da je oko 340 takvih mjera izrečeno, istaknuo je Trut.

25. travanj 2024 23:13