StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetNAJNOVIJI PODACI

Ministar Beroš hitno kod premijera: Brojke zaraženih danas nisu najbolje, veće su nego jučer kada je bilo 219 novih, a imamo i nova žarišta

Piše šibenski.hr
26. kolovoza 2020. - 11:23

Županijski stožeri počeli su objavljivati nove podatke o broju zaraženih, nakon što je jučer Nacionalni stožer civilne zaštite objavio da imamo 219 novih slučajeva, čime je broj aktivnih slučajeva narastao na 2231, pri čemu je devet pacijenata bilo na respiratoru. 

Tako Grad Zagreb ima 67 novih slučajeva zaraze. 

Primorsko-goranska županija u posljednja 24 sata bilježi sedam novih slučajeva. Svi su kontakti prethodno zaraženih osoba.

U Istarskoj je županiji osam novozaraženih osoba. Ličko-senjska županija prijavila je tri nova slučaja zaraze koronavirusom.

Požeško-slavonska ima četiri, Sisačko moslavačka osam novih slučajeva. Kod svih su poznati izvori zaraze, odnosno, prethodni kontakti. 

U Osječko-baranjskoj, sedam je novozaraženih... 

Inače, o aktualnoj pandemijskoj situaciji oglasio se jutros i ministar zdravstva Vili Beroš, koji je uoči sjednice užeg kabineta Vlade kazao novinarima kako "brojke zaraženih koronavirusom danas nisu najbolje, veće su nego jučer kada je bilo 219 novooboljelih, a imamo nova žarišta u Splitu".

"U kontaktu sam s epidemiolozima, dobro je da, na tragu naših ranijih dogovora, Županijski stožer predlaže nove mjere koje će biti primjerene. Od osnovne je važnosti da oni na terenu imaju informaciju od jučer do danas koja su to nova žarišta jer se pojavljuju nova, između ostalo fitness centri, teretane...", rekao je Beroš. 

Beroš je kazao da prije užeg kabineta Vlade ide kod premijera Andreja Plenkovića jer "sve što se događa zahtijeva brzu reakciju".

25. travanj 2024 17:26