StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetvedro, a hladno

Idete li večeras ili preko vikenda negdje, dobro se obucite. Dalmaciju čeka sunčano, ali jako vjetrovito vrijeme, a mogući su i udari bure

Piše šibenski.hr
15. listopada 2021. - 12:36

U petak većinom sunčano, ali razmjerno hladno, uz mraz, maglu, buru, javlja HRT

Na jugu Hrvatske barem djelomice sunčano, uz umjerenu i jaku buru, ponegdje s olujnim udarima. Uz prolazno više oblaka postoji i mala vjerojatnost za ponegdje malo kiše, uglavnom u Konavlima. Nakon jutarnjih najnižih od 9 do 11 °C, poslijepodnevna će temperatura zraka biti između 16 i 19 °C.

Malo sjevernije pak poslijepodne od 15 °C ponegdje u oblačnijoj unutrašnjosti Dalmacije do 20 °C na sunčanoj obali i pogotovo otocima srednjeg Jadrana. Naravno, i dalje uz upozorenja na gdjegod jaku, na udare i olujnu buru i tramontanu te valovito, na otvorenome i jače valovito more.

Podjednako vjetrovito i valovito i na sjevernom Jadranu, sunčanome, većinom i vedrom, uz mjestimice i oko 19 °C. U unutrašnjosti manje vjetrovito, ujutro mjestimice i mirno pa će opet biti magle, i "minusa", najizraženijih u Lici. Danju uz barem djelomice sunčano vrijeme u gorju oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj manje hladno, uz oblake, sunce, ujutro i čestu maglu, pri tlu gdjegod i slab mraz. Najniža temperatura bit će od 0 do 3 °C, a najviša oko 14 °C.

U istočnijim krajevima ujutro mjestimična magla, pa i slab mraz, i to ne samo pri tlu, a danju od 11 °C ponegdje u oblačnijem Podunavlju do 14 °C u Podravini i zapadnoj Slavoniji.

I dalje stabilno, ali za vikend još svježe, na moru i vjetrovito

Za vikend i početkom novoga tjedna na kopnu se nastavlja stabilno vrijeme i sve manje hladno, iako uz temperaturu i dalje nižu od prosječne za sredinu listopada, ujutro ponegdje i uz slab mraz, te sve češću i dugotrajniju maglu.

20. travanj 2024 03:15