StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetAkcija u Saboru

Grmoja i Aleksić pozvali kolege zastupnike i hrvatsku javnost na prikupljanje novca za privatnu potragu za Dinom Miškićem

9. listopada 2019. - 12:49

Saborski zastupnici Nikola Grmoja (Most) i Goran Aleksić (Snaga) pozvali su u srijedu kolege zastupnike i hrvatsku javnost da se uključe u kampanju prikupljanja novca za privatnu potragu koju su pokrenuli obitelj i prijatelji kapetana Dina Miškića, nestalog s potonulog broda "Bourbon Rhode".

"Nadamo se i molimo da će posada i Dino Miškić biti pronađeni, sudjelovanjem u akciji pokazujemo da naše ljude ne zaboravljamo i da nikad od njih nećemo odustati", poručio je Grmoja iz Hrvatskog sabora. 

Aleksić je zahvalio svima koji su potpisali internetsku peticiju da se nastavi potraga za posadom potonulog broda i koji su uplatili donacije.

"Pozivam sve, pa i zastupnike da uplate donacije da se potraga ne bi prekinula, jer velika je šansa se ljudi pronađu. Vjerujem da su svi živi i zdravi i da će ih pronaći oni koji ih traže", rekao je Aleksić.

Potraga za nestalim pomorcima s tegljača "Bourbon Rhode", koji je potonuo 26. rujna u Atlantiku 2000 kilometara od francuskog otoka Martiniquea, nastavljena je nakon što je u noći na utorak u oceanu primjećena ispaljena signalna raketa, pa su u potragu poslani brod francuske brodarske kompanije "Bourbon Offshore" te zrakoplov opremljen specijalnim instrumentima za pretraživanje mora.

Dosadašnja potraga, reducirana u petak nakon tjedan dana traganja, rezultirala je pronalaskom trojice preživjelih i tijela četvorice poginulih pomoraca. Na brodu ih je bilo ukupno 14, uključujući i hrvatskog kapetana Dinu Miškića koji nije pronađen.

19. travanj 2024 03:16