StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetOprezni Britanci

Engleska uvodi karantenu za putnike iz Belgije i Luksemburga, a stanje u Hrvatskoj posebno budno prati

Piše HINA/JL
29. srpnja 2020. - 18:50

Engleska priprema uvođenje karantene za putnike iz Belgije i Luksemburga zbog rasta broja zaraženih u tim državama, a prati stanje u Hrvatskoj, piše u srijedu portal Politico.eu.

Nova ograničenja mogla bi biti nametnuta već u četvrtak, piše portal pozivajući se na dnevnik The Times.

Putnici iz Belgije i Luksemburga mogli bi biti primorani na karantenu već od četvrtka, po dolasku u Englesku, iako se o tome još razgovara, piše Times, koji navodi da za Hrvatsku restrikcije još ne bi bile uvedene.

Hrvatska je stavljena na popis zemalja u kojima se stanje prati, dodaje Politico, čiji su reporteri razgovarali s izvorima u britanskoj vladi koji su im potvrdili pisanje Timesa.

- Kao i sa Španjolskom, ako budemo naslutili problem, nećemo samo sjediti i gledati što će se dogoditi, kao što neki misle da smo trebali. Ne, mi ćemo djelovati. Ako ugledate dim, ne čekate da ugledate i vatru, nego odmah djelujete, pojasnio je britanski izvor.

Velika Britanija nametnula je dvotjednu karantenu za putnike u dolasku iz Španjolske ovaj vikend, a u utorak je premijer Boris Johnson kazao da bi na popis mogle biti uvedene i neke druge europske zemlje.

Izvršni direktor zračne luke Heathrow John Holland-Kaye kritizirao je vladin pristup.

"Mi smo otočna nacija - ne možemo se odsjeći od svijeta u doglednoj budućnosti", rekao je za BBC.

Smatra da je javno zdravlje visoki prioritet, no ne smiju se zanemariti ekonomski aspekti.

 
 
 
 
 
20. travanj 2024 07:29