StoryEditorOCM
Hrvatska i svijetKorona u Hrvatskoj

Drastičan pad novozaraženih u posljednja 24 sata, dvije osobe preminule!

Piše šibenski.hr
20. srpnja 2020. - 14:15

U protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno je novih 25 slučajeva koronavirusa, a dvije osobe su preminule, izvijestio je Vili Beroš, ministar zdravstva na redovitoj press konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite.

Preminule su dvije ženske osobe stare 81 i 79 godina u pulskoj bolnici. Obje su imale značajne komorbiditete i nisu bile na respiratoru.

Danas je na temelju prijedloga Stožera Vukovarsko-srijemske donesena odluka o tome da se svadbene svečanosti se mogu održavati samo u krugu obitelji.

- Mjera će trajati do 4. kolovoza. Odlukom izlazimo u susret županijskom stožeru. To je poruka i ostalima da se pridržavaju mjera ili ćemo doći u situaciju da moramo ograničiti broj sudionika na svadbama i drugim svečanostima - kazao je Damir Trut.

Na pitanje razmišlja li se o tome na nacionalnoj razini, Krunoslav Capak je kazao kako je lokalni stožer tražio da na vjenčanjima bude samo uzak krug uzvanika, te da je na temelju toga donesena takva odluka.

Capak je kazao da oni koji imaju više od 100 uzvanika da to trebaju prijaviti Stožeru civilne zaštite što uključuje provođenje nadzora. 

- Hoće li se ograničiti broj i koji će to biti o tome razgovaramo - kazao je Capak. 

Je li današnja brojka rezultat strožih mjera?

- Prošlo je sedam dana od uvođenja tih mjera i vjerujemo da je to rezultat toga. Vidjet ćemo kako će se brojke kretati idućih nekoliko dana - kazao je Capak.

- Računamo da će se situacija popraviti i da će sve zemlje prema nama otvoriti granice - kazao je Capak odgovarajući na pitanje zašto neke zemlje traže od svojih građana da idu u samoizolaciju nakon povratka iz Hrvatske.

19. travanj 2024 06:35