StoryEditorOCM
Crna kronikaDorh mu odredio JEDNOMJESEČNI ISTRAŽNI ZATVOR

Šibenski branitelj koji je prijetio samoubojstvom  imao zastrašujući arsenal oružja,  napadao suprugu, zabranio joj ulazak u stan dok mu ne isplati novac...

Piše Ante Talijaš
19. listopada 2018. - 22:19

Na zahtjev Općinskog državno odvjetništvo u Šibeniku, u petak je sudac istrage Županijskog suda odredio jednomjesečni zatvor za Danijela Raka (67), šibenskog branitelja koji se proteklog utorka našao u fokusu javnosti nakon što se zabarikadirao u svojoj kući u Zadarskoj ulici u središtu Šibenika i prijetio samoubojstvom.

Naime, Općinsko državno odvjetništvo sumnjiči Raka da je počinio kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. Kaznenog zakon i nasilja u obitelji iz čl. 179. a KZ-a.

Kako doznejmo iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 17. listopada 2018. u kućama u Šibeniku, Rakovom selu i Tribunju te u svom osobnom automobilu, a protivno odredbama Zakona o oružju, držao vojničku automatsku pušku, više komada streljiva i više okvira za automatsku pušku, tijelo ručne bombe i inicijalnu kapislu s ručicom, kontejner ručnog bacača, vojni nož s koricama od automatske puške te pištoljsko streljivo.

Tijekom istražnih radnji, utvrđeni su i njegovi 'stari grijesi'. Naime, u šibenskom DORH-u ističu, kako postoji osnovana sumnja da je Rak od 22. svibnja 2015. do 16. listopada 2018. u Šibeniku, a protivno odredbama Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, svoju suprugu vrijeđao raznim pogrdnim imenima te fizički nasrtao na nju, ograničavao joj kretanje po kući, izbacivao je iz stana uz razne uvrede, a što je učinio i 16. listopada 2018. kada joj je zaključao ulazna vrata stana te joj nije dozvoljavao ulazak dok mu ne isplati polovicu novca od prodaje stana kojeg je naslijedila iza pokojnog oca.


Sudac istrage Županijskog suda odredio je Danijelu Raku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

19. travanj 2024 23:08