StoryEditorOCM
Crna kronikaDobar ulov

Šibenska policija zaplijenila skoro šest kilograma marihuane kod 41- godišnjeg dilera iz Čiste Velike; Droga bi na tržištu vrijedila 300 tisuća kuna

Piše Krešimir Gulin
11. ožujka 2020. - 10:48

Šibenska policija pohvalila se dobrim ulovom droge. Naime, u ruke im je pao 41- godišnji diler iz Čiste Velike, kod kojeg su 'plavic' iz Odjela kriminaliteta pronašli gotovo šest kilograma marihuane:

- Tek kada smo prikupli određena saznjanja o njegovoj 'raboti', zatražili smo od suda nalog za pretragu stana, obiteljske kuće i automobila kojeg koristi 41- godišnjak. Konačno, u utorak smo kod njega pronašli oko 5,7 kilograma marihuane, koja je bila namijenjena za prodaju na širem području Šibenika i Vodica. To znamo i po tome što je kod 41- godišnjaka pronađena digitalna vaga s tragovima droge. Kada bi se droga koja smo pronašli rasparčala i prodala na tržištu, njezine vrijednost bi dosegnula oko 300.000 kuna- kazao je Ivica Kostanić, načelnik Policijske uprave šibensko- kninske.

Prema riječima Anđela Klarića, voditelja Odjela kriminaliteta droga, uhićeni 41-godišnjak je otprije poznat policiji po nekim kaznenim djelima iz općeg kriminaliteta. U međuvremenu je policija prikupila saznanja da se muškarac iz Čiste Velike bavi i preprodajom droge, pa ga je počela pratiti i na koncu uhvatila na djelu.

Osim droge, policija je kod 41- godišnjaka pronašla i pravi mali arsenal oružja, koji je ilegalno posjedovao- zračnu i lovačku pušku, samostrel, eksploziv, dinamit, ručnu bombu, razno streljivo...

- Zbog toga je 41- godišnjak osumnjičen za dva kaznena djela. Prvo, za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama, za što je zapriječena kazna zatvora od jedne do 12 godina. Drugo, za nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari za što mu prijeti do tri godine zatvora. Naravno, 41- godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku naše Policijske uprave- rekao je Kostanić.

Inače, načelnik šibensko- kninske policije pohvalio se kako ekipa iz Odjela kriminaliteta droga koju vodi Anđelo Klarić radi vrlo dobro:

- Ova godina je tek počela, no zapljenom u Čistoj Velikoj dali smo do znanja kako bismo mogli nastaviti dobar trend iz 2019. godine. Naime, prošle godine smo zabilježili veliki porast kaznenih djela iz područja neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Da ne idem u detalje, lani smo pronašli i oduzeli kilogram heroina, oko 6,5 kilograma sintetskih droga, oko 4 kila hašiša, tri kilograma amfetamina... Sve to je jako dobro za nas, jer suzbijamo ilegalnu ponudu droge na tržištu- zaključio je Kostanić.

20. travanj 2024 02:12