StoryEditorOCM
Crna kronikamonstrum

Ovo je muškarac koji je noćas usmrtio svoje troje djece: Pronađen je u urbanoj vili u kojoj živi, prevezen je u bolnicu i stanje mu je stabilno

Piše JL, šibenski.hr
25. rujna 2021. - 09:53

Harald Kopitz (56), koji je u noći s petka na subotu oko 2 ujutro u zagrebačkim Mlinovima usmrtio svoje troje djece, nakon toga je uzeo zasad nepoznato sredstvo kojim je namjeravao počiniti samoubojstvo,piše Jutarnji list.

Kako saznajemo, Kopitz je prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Bio je pothlađen kad je dovezen u bolnicu i bez svijesti te je smješten u jedinicu intenzivne skrbi, a u tijeku je dijagnostički postupak kako bi se utvrdilo o kakvom se sredstvu radi te ima li neke druge kronične bolesti. Zasad je stabilan i pod intenzivnom liječničkom skrbi, saznajemo u KBC-u Sestre milosrdnice.

Kao što smo ranije izvijestili, policajci su ga omamljenog pronašli u penthouseu u urbanoj vili u kojoj je počinio zločin i odveli na liječenje.

Harald Kopitz je, inače, iskusni financijski konzultant koji je diplomirao na sveučilištu Donau-Universität Krems i ima titulu magistra poslovne administracije (MBA), radio je u nekim vodećim austrijskim leasing kućama, ali i na voditeljskim pozicijama u tvrtki Robert Bosch AG, Alcatel AG i drugima. Austrijski je državljanin sa stalnom hrvatskom adresom, a prema dostupnim podacima, rođen je 1965. godine.

Da bi nešto strašno mogao napraviti najavio je u statusu na Facebooku objavljenom oko ponoći u kojem je napisao među ostalim "Zbogom svima..." te navodio kao motiv loše odnose svoje bivše supruge i njegove sadašnje partnerice. Naveo je kako se u posjednjih godinu i pol pokušavao vratiti na posao, spominjao "braću iz masonske lože" koji mu nisu htjeli pomoći, osim dvojice najboljih prijatelja i dvojice braće koji su mu kaže pomogli koliko su mogli.

Kopitz je, inače, iz Beča i ima i vlastitu konzultantsku tvrtku.

Podsjetimo, on je noćas usmrtio troje vlastite djece, blizance dječaka i djevojčicu u dobi od sedam godina te sina u dobi od četiri godine. Prizor tijela troje beživotne djece, od kojih je najmlađi četverogodišnjak bio u spavaćoj sobi, a blizanci u dnevnom boravku, šokirao je i sve službene osobe koje su bile na mjestu ovog nezapamćenog zločina.

U policiji kažu da je oko 2 sata u Mlinovima, temeljem zaprimljene informacije o najavljenom samoubojstvu, u stanu pronađen muškarac koji se pokušao ubiti zbog čega je prevezen u bolnicu. "Na mjestu događaja pronađeno i troje djece bez znakova života te se sumnja na kazneno djelo ubojstva. Očevidom rukovodi zamjenica Županijskog državnog odvjetnika", izvijestila je zagrebačka policija koja je oko 10 sati objavila i službeno priopćenje.

- Oko 2 sata u Centru, u Mlinovima, temeljem informacija o najavljenom samoubojstvu zaprimljenih od građana zbog objava na društvenim mrežama, u stanu je pronađen 56-godišnji muškarac koji je u trenutku ulaska policijskih službenika bio narušenog zdravstvenog stanja. Na mjestu događaja pronađeno je i troje djece bez znakova života. Dolaskom hitne medicinske pomoći potvrđena je nasilna smrt djece dok je muškarac prevezen u KBC Sestre milosrdnice gdje je zadržan na liječenju. Očevid je proveden uz rukovođenje zamjenice Županijskog državnog odvjetnika, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, navodi se u priopćenju.

image
Screenshot
19. travanj 2024 20:41