StoryEditorOCM
Crna kronikaNeredi na Šubićevcu

Funcuti se sukobili s policijom: pokušali su probiti kordon i ući na stadion. Ozlijeđena dva policajaca, uhićen i jedan torcidaš

Piše Šibenski.hr
23. siječnja 2021. - 08:16

Jučer oko 17. 20 sati u na Šubićevcu, prije početka prvenstvene nogometne utakmice između HNK „Šibenik“ i HNK „Hajduk“, koja se odigrala bez nazočnosti gledatelja, pripadnici Funcuta, šibenske navijačke skupine pokušali su probiti policijski kordon radi pristupa stadionu. Zbog toga su policijski službenici prema skupini navijača upotrijebili sredstva prisile temeljem Zakona o policijskim poslovima i ovlastima.

Tijekom policijskog postupanja ozlijeđena su dvojica policijskih službenika, a zbog sudjelovanja u navedenom događaju kao i drugim događajima u blizini stadiona uhićeno je 9 pripadnika navijačkih skupina od kojih 8 pripadnika Funcuta i 1 pripadnik gostujuće navijačke skupine, Torcide. Postupanje prema navijačima je u tijeku u suradnji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku i po završetku ćemo obavijestiti javnost o poduzetom, izvijestili su izu PU šibensko-kninske.

24. travanj 2024 02:33