StoryEditorOCM
Crna kronikakao u filmovima

Dilali drogu u šibenskom zatvoru: čuvar nabavljao kokain i hašiš, zatvorenik prodavao ekipi iza rešetaka

Piše Šibenski.hr
1. rujna 2021. - 21:32

Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku je, nakon ispitivanja petero privedenih državljana Republike Hrvatske (1970., 1991., 1995., 1989. i 1985.), donijelo rješenje o provođenju istrage protiv svih okrivljenika zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, kao i da je državljanin Republike Hrvatske (1985.) počinio i kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Kako se navodi u priopćenju DORH-a, postoji osnovana sumnja da je 51-godišnji okrivljenik od svibnja do 22. kolovoza 2021. godine (zaposlen u zatvoru u Šibeniku) dogovorio s okrivljenim 30-godišnjim zatvorenikom (na izdržavanju kazne u tom zatvoru) da će mu dostavljati drogu hašiš i kokain u zatvor radi daljnje prodaje.

Osnovano se sumnja da, nakon što je okrivljeni 51-godišnjak drogu preuzeo na širem području od osoba s kojima je to dogovorio zatvorenik, i to od okrivljene 26-godišnjakinje, okrivljenog 32–godišnjaka i okrivljenog 36-godišnjaka, unio ju je u zatvor za što je dobio novčanu nagradu od okrivljenog 30-godišnjeg zatvorenika i predao mu drogu, koju je on potom prodao zatvorenicima.

Osnovano se sumnja i da je okrivljeni 36-godišnjak u svojoj obiteljskoj kući nedozvoljeno držao automatsku pušku tipa PPS-41 zajedno s pripadajućim spremnikom, kao i spremnik za automatsku pušku AK-47 i više od stotinjak komada puščanog streljiva.

image
Zgrada šibenskog zatvora
Nikolina Vuković Stipaničev/Cropix

Sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku prihvatio je prijedlog državnog odvjetništva i svim okrivljenicima odredio istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Podsjetimo, 24. kolovoza policijski službenici Službe kriminalističke policije su u suradnji sa zaposlenicima Zatvora u Šibeniku i u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršili kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom, 30-godišnjakom, 26-godišnjakinjom, 32-godišnjakom i 36-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, te nedozvoljenog posjedovanja, nabave i izrade oružja ili eksplozivnih tvari.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako se 51-godišnjak, kao zaposlenik Ministarstva pravosuđa i uprave, Zatvora u Šibeniku, od 1. svibnja do 22. kolovoza u Šibeniku, dogovorio sa 30-godišnjakom koji izdržava zatvorsku kaznu, da će mu dostavljati drogu u zatvor radi daljnje preprodaje, a s namjerom pribavljanja protupravne imovinske koristi za obojicu.

23. travanj 2024 16:15