StoryEditorOCM
Crna kronikaPolicija upozorava

Bombe kod Morinjskog mosta i na Srimi: Umjesto da oružje ostavljate u prirodi, donesite ga bez sankcija u policiju

Piše Šibenski.hr
4. travnja 2017. - 12:49

U petak ,31. ožujka  na području Žaborića, na otvorenom prostoru u blizini Morinjskog mosta prema dojavi građanina policijski službenici su pronašli i izuzeli vrećicu s odbačene dvije ručne bombe, 5 električnih detonirajućih kapsili, 24 upaljača i specijalnom ručnom bombom.

Nadalje, jučer je na području Srime je građanin prilikom čišćenja šikare pronašao ručnu bombu koju je predao policijskim službenicima.

"Sve navedeno oružje je izuzeto i pohranjeno u skladište ove Policijske uprave", izvijestili su iz šibenske policije. 
 
Budući da ovi slučajevi govore o tome kako se još uvijek pronalazi odbačeno oružje, streljivo i eksplozivne tvari na otvorenim prostorima, te da neodgovorno ponašanje može dovesti do tragedije, a posebno u odnosu na djecu, iz policije podjesćaju da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja, manje tragedija“ kojom je građanima, bez ikakvih sankcija, omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava.

- Pozivamo građane da oružje i ubojita sredstva ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi, jer tako ozbiljno ugrožavaju živote drugih ljudi. Podsjećamo da se protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

-Također, upozoravamo građane da oružje i eksplozivna sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Mi ćemo poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena,a o svemu se dodatno građani se mogu informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92- kazala je Sanja Baljkas iz šibenske policije.

19. travanj 2024 20:32