StoryEditorOCM
ZanimljivostiUnatoč teškoj situaciji

Španjolci ne gube smisao za šalu: policija uhvatila muškarca koji se pustim ulicama šetao odjeven u Tiranosaurusa Rexa

Piše HINA
19. ožujka 2020. - 20:30



Premda proživljavaju najteže trenutke u novijoj povijesti, Španjolci nisu klonuli duhom što pokazuju posljednji primjeri na ulicama i društvenim mrežama.

U južnom gradu Murciji jedan se prolaznik bezbrižno šetao ulicom obučen u Tiranosaurusa Rexa, dok je u čitavoj zemlji na snazi izvanredno stanje.
Nakon što je stanovnicima izdana zapovijed da ostanu u kućama on je tumarao praznom ulicom sve dok nije naišao policijski automobil.

Policija u ophodni zaustavila je „Tiranosaurusa“ pa ga upozorila da odmah ode kući. A onda je objavila video isječak tog uličnog susreta. Video snimci dodala je glazbu iz filma Jurassic Park.

Lokalna policija iz Murcije zatim se obratila stanovništvu s jasnom porukom.
„Tijekom izvanrednog stanja dopušten je izlazak kućnog ljubimca u pratnji jedne osobe, no samo nakratko kako bi ljubimac obavio nuždu. Ako si u kostimu Tiranosaurusa Rexa to ne vrijedi“, poručila je preko Twittera.

„Tiranosaurus“, uhvaćen na pješačkom prijelazu, prošao je bez novčane kazne premda novi zakon predviđa globu od 601 eura pa sve do 30.000 eura.

Oko 47 milijuna stanovnika smije izaći samo kako bi otišli na posao, u bolnice, ljekarne, trgovine s hranom, kioske, banke i benzinske crpke, te kako bi prošetali psa.

Mnogi već danima ne izlaze iz kuća, napose oni koji mogu raditi od doma. Zbog toga su obitelji i parovi prisiljeni provoditi više vremena zajedno nego inače.
„Razgovarao sam sa svojom suprugom. Primijetio sam da je to jedna simpatična osoba“, napisao je muškarac u poruci.
No ima i onih koji tvrde da će tek sada izbiti svađe i rastave.

Nakon što je kralj Felipe VI. najavio svoje izvanredno televizijsko obraćanje, kakvo obično održava za Božić, neki tvrde da im samo još samo bor nedostaje.
„Svi zajedno u kući, djeca bez škole, frižider pun. Nema nogometa, a večeras će kralj održati govor“, poruka je na društvenim mrežama.

Španjolci svaku večer na balkonima i prozorima plješću i metalnim žlicama udaraju o lonce i tave pa tom zaglušujućom bukom odaju priznanje medicinskim radnicima koji riskiraju vlastito zdravlje kako bi pomogli oboljelima od koronavirusa.

Španjolska je druga europska zemlja po broju zaraženih nakon Italije. U četvrtak je bilo 17.395 zaraženih od čega je njih 803 umrlo. S obzirom na ubrzani rast oboljelih i umrlih zemlja proživljava najteže trenutke.
Ministar zdravstva Salvador Illa rekao je da bi vrhunac broja oboljelih trebao doći za nekoliko dana, stabilizirati se, pa početi padati do konačnog nestanka koronavirusa.

 

 

 

 

 

 

18. travanj 2024 03:28