StoryEditorOCM
ZanimljivostiUMALO TRAGEDIJA

Nikolina Pišek otkrila detalje drame u zagrebačkom stanu: Ja i kćer smo otrovane, spasili su nas u zadnji čas...

Piše Lenka Gospodnetić/SD
8. veljače 2021. - 20:53

Nakon izlaska kćeri, petogodišnje Une Sofije iz bolnice u Klaićevoj ulici u Zagrebu, voditeljica i dizajnerica Nikolina Ristović (djevojačkim prezimenom Pišek), nije krila zadovoljstvo stabilnim stanjem, u prvom redu svoje djevojčice.

Malena Una Sofija zadržana je u bolnici dulje, Nikolina je pak bila hospitalizirana u Vinogradskoj samo 24 sata, no zapravo je prošla teže; u telefonskom razgovoru izrazila je bojazan da će možda imati i trajno oštećenje pluća.

- Moja je dijagnoza "umjereno teško trovanje", Una je doživjela pak "umjereno trovanje", vjerojatno je tako zbog samih karakteristika otrovnog plina iz cijevi za grijanje, koji se zadržava u zraku na višim sferama. Morat ćemo neko vrijeme to naše novonastalo zdravstveno stanje kontrolirati, voditi računa o eventualnim srčanim smetnjama.

Rečeno mi je da je razina ugljičnog monoksida u mojim plućima bila sedam puta povišena i da je sad dovedena do stanja "prosječnog pušača". Moram napomenuti da inače nisam pušač; ukratko, minute su nas dijelile od barokomore, možda čak i smrti - požalila se lijepa 44-godišnja voditeljica.

Od pogibelji ju je spasio dvije godine mlađi suprug Vidoje, koji se u kritičnoj noći nalazio u Beogradu. Nikolina je naime s njim uspjela popričati prije no što je izgubila svijest, požalila se da njihova kćer povraća i da se ne osjećaju dobro. Nakon toga nije se javljala na pozive; srećom, Vidoje je dobro procijenio da je situacija dramatična, te se u rekordnom roku dovezao u stan prepun plina i de facto ih spasio...

Postavlja se, međutim, pitanje kako je Vidoje Ristović uspio tako brzo stići iz Beograda s obzirom na činjenicu da zbog COVID-a nije moguće prijeći granicu iz Srbije u Hrvatsku bez prethodne epidemiološke provjere. Tom sretnom raspletu je kumovao jedan ključni tehnički detalj...

- Na sreću, Vidoje ima važeći PCR-test kojim potvrđuje da je negativan. Inače je on često na putu, tamo-amo, pa pazi na to. K tomu, prebolio je koronu prije otprilike dva mjeseca pa je još uvijek imuniziran. To je zbilja bilo od presudne važnosti u ovom kontekstu, ta brzina njegova dolaska na poprište umalo tragedije - primjećuje Ristović.

Nju su također, kao i mlađu joj kćerkicu, prilikom hospitalizacije testirali na koronu, i obje su negativne. No, voditeljica predmnijeva da je možda čak i imala koronu prije godinu dana, nakon skijanja u Austriji. Tada, u toj fazi rane pandemije, su se testirali samo oni koji su doputovali iz Kine, ali...

- Jako loše sam se osjećala, nikad tako jake prehlade. No, čak i da sam imala COVID, imunitet mi više ne bi vrijedio. Sad zbog ovog udara na pluća kojeg sam doživjela uslijed trovanja moram biti pojačano na oprezu - napominje naša sugovornica.

Ipak, ne gubi optimizam i vjeru da će uskoro opet normalno raditi. Upitali smo nekoć iznimno eksponiranu voditeljicu kakvi su joj poslovni planovi i od kad je, u stvari, beogradsku adresu zamijenila za ovu u Zagrebu.

- Kad se dogodio prvi potres lani u ožujku, na dva tjedna sam pobjegla u Beograd dok malo dođem k sebi. Od tada sam ovdje, Vidoje malo češće putuje poslom nego ja, sad mi je Zagreb baza. Kad prođe ovo neugodno razdoblje unaprijed se veselim daljnjem radu na mom modnom brendu "guilty&innocent" i plasmanu kolekcije za odrasle nakon linije "for kids". Vjerujem da će na koncu sve biti dobro, kako i treba biti - optimistična je "friška" rekonvalescentica Nikolina Ristović.

18. travanj 2024 23:42