StoryEditorOCM
LifestyleNevjerojatna priča

Za rak je saznala na rutinskom pregledu, a svoju je bebicu nazvala 'čudom': novinarka RTL-a opisala simptome teške bolesti u trudnoći: 'Veliki umor, nisam mogla doći do zraka...'

Piše Lada Novak Starčević/ Jutarnji list
19. rujna 2019. - 19:18

Novinarka RTL-a Tena Šnajder (36) na svom YouTube kanalu podijelila je svoju priču o raku u trudnoći. Naime, ubrzo nakon što je saznala da je drugi put trudna, otkrila je da boluje od Hodgkinovog limfoma. Svojom pričom želi ohrabriti sve žene koje se nađu u sličnoj situaciji, piše Jutarnji list.

Njezina djevojčica Lota rodila se prije tri tjedna u Petrovoj bolnici. Tena je u 35. tjednu trudnoće počela krvariti i završila je na hitnom carskom rezu. Srećom, sve je prošlo dobro.

"Iako je rođena prije termina, ona je beba čudo. Imala je 3200 grama i bila je kao u terminu, nikakvih komplikacija, nikakvih zdravstvenih problema. Provela je samo dva dana u inkubatoru i tri dana na intenzivnoj njezi. Nakon devet dana smo puštene kući", ispričala je hrabra mama, koja je za dijagnozu raka limfnih čvorova saznala nakon rutinskog pregleda štitnjače na koji je odlazila redovito svakih šest mjeseci.

"Imala sam veliki umor, nisam mogla doći do zraka i mislila sam da je to zbog trudnoće jer mi je ovo druga. Nije mi padalo na pamet ništa drugo, a pogotovo da imam rak s 36 godina", rekla je Zagrepčanka, koja je godinama pobornica zdravog života.

- Dva dana sam samo plakala, nisam znala što bi drugo, pitala sam se zašto baš ja. Onda sam ustala iz kreveta i vidjela da to ne vodi nikud, mogu leći i umrijeti ili se boriti protiv toga. Opcija broj jedan nije bila za mene - ispričala je.

U Hrvatskoj se trudnicama ne daje kemoterapija pa je dobila terapiju steroidima.

Nakon porođaja Tena je bila na PET scanu.

"I dalje je stadij 2., rak se nije puno proširilo zahvaljujući steroidima. Krećem na kemoterapiju idući tjedan. Za sad je sve prošlo puno bolje nego smo se mogli nadati. Mislim da imam dovoljno razloga da i kemoterapiju prođem bez nekih težih posljedica. Znam koje su nuspojave, pripremila sam se za to, imam puno pomoći oko sebe i vjerujem u najbolje", ispričala je u svom novom videu Tena.

18. travanj 2024 22:59