StoryEditorOCM
GlazbaFestival Let‘s ROCK

Na Svjetski dan glazbe, 21. lipnja na Tvrđavi sv. Mihovila nakon korone počinje koncertna sezona

Piše HINA
19. lipnja 2020. - 19:44
Legendarni Bryan Ferry odrzao je prije dvije godine koncert na tvrdjavi Sv. Mihovila.  Nikolina Vukovic Stipanicev/Cropix



Na tvrđavi sv. Mihovila u Šibeniku 21. lipnja održat će se prvi post-korona festival, Let\'s ROCK!, na kojem će nastupiti niz domaćih bendova, između kojih su Porto Morto, Nipplepeople i JR August, najavljeno je u petak.

"Na prvi dan ljeta, koji je ujedno i Svjetski dan glazbe, Šibenčani će moći uživati u istaknutim imenima hrvatske alternativne glazbene scene kao što su The Fogsellers, Pi, Porto Morto, Ichabod, Ischariotzcky, Jonathan, J.R.August, Lovely Quinces, Nipplepeople, Pocket palma i Rolo. Navedeni glazbenici izmjenjivat će se na nekoliko pozornica na Tvrđavi sv. Mihovila", navodi se u priopćenju.

Jednodnevni festival Let’s ROCK! održava se 21. lipnja, a bit će to ujedno i prvi događaj na tvrđavi sv. Mihovila koji se održava bez jednokratne plastike, koja se sa šibenskih tvrđava uklanja u sklopu projekta "Šibenik Zero Waste City".

"Kriza koju nam je donio koronavirus dodatno nas je sve osvijestila i o važnosti odgovornog odnosa prema okolišu i zaštiti prirode. Naš prvi ovogodišnji festival odličan je trenutak da bismo u praksu uveli perive, višekratne čaše za konzumaciju napitaka i tako i naše posjetitelje uključili u nastojanje da Šibenik bude čist i primjer odgovornog odnosa prema otpadu i okolišu“, izjavila je Vera Jergović Bolanča iz udruge Tvrđava kulture Šibenik, navodi se u priopćenju.

Projekt će se provoditi sljedeće dvije godine sa ciljem pokretanja brojnih ekoloških aktivnosti i educiranja posjetitelja i građana Šibenika o važnosti zaštite okoliša te razdvajanja i recikliranja otpada.


 

17. travanj 2024 01:05