StoryEditorOCM
GlazbaTEŠKI DANI za divu

Gabi Novak ‘uhvatila‘ tešku upalu pluća: Ležala sam pored oboljelih od korone, jedva sam se izvukla. Uz sve to, stan mi je teško oštećen od potresa

Piše R. N.
19. travnja 2020. - 08:22

Kako sam? Što da vam kažem? Snalazim se u poluuništenom stanu. Imala sam upalu pluća, ležala sam pored soba u kojima su smješteni pacijenti s koronavirusom. Jedva sam se izvukla - rekla je poznata hrvatska pjevačica i umjetnica Gabi Novak (83) za sarajevski „Avaz“.

U prvoj ispovijesti nakon što je prije sedam dana izašla iz bolnice velika dama i jedna od najvećih glazbenih diva na ovim prostorima veoma iskreno i otvoreno je za sarajevski medij govorila o svemu šta joj se događa i kako proživljava ova teška vremena.

- Jako ružno... Potres je bio dok sam bila u bolnici. Sad sam u svojoj kući. Ne znam gdje bih započela, jer majstori su zauzeti, dimnjaci su se srušili, čekamo što ćemo s grijanjem, kada će se napraviti...

Uglavnom sam u jednom jako i rijetko tužnom vremenu. Ne samo ja, nego čitav Zagreb. U izolaciji smo svi. Mislim da se pandemija neće dugo smiriti – govori nam Gabi.

Optimizam ipak ne gubi, pa se nada da ćemo, kako kaže, prodisati barem u kolovozu.

- Daj Bože, pa da cijela planeta prodiše – dodaje Novak.

U više od osam d svog desetljeća života proživjela je mnogo toga.

- Djeci, koja žive u izobilju, nažalost, bit će teško u životu. A mi, koji smo se borili... Evo, što smo prošli posljednjih 30 godina. Koliko su ginuli zbog ništa. Sve se moglo drugačije.

Bez suživota ne ide. Ako te neko uvrijedi i razočara i ubije sve što u tebi postoji, makni se. Kako je moj Arsen napisao: „Čistim svoj život“. To je bio njegov slogan. U životu odbacuješ krive ljude, krivu hranu, krivo podneblje...– govori nam žena koja je uz Arsena Dedića proživjela veliki dio svog života.

Ona ipak u pandemiji koronavirusa vidi tračak nade za čovječanstvo.

- Bože dragi, možda će nas ovo ponovo sjediniti. Zajedno prolazimo pakao, čitav svijet – govori Novak. koja je imala i jednu važnu poruku i poduku:

- Čovjek u samoći dođe do sebe. Ako znaš iskoristiti samoću, onda u njoj moraš tražiti sebe da vidiš dokle si došao. Samoća nije bijeg, već ti služi da dođeš do vlastite spoznaje. Samoća je čišćenje – poručuje Novak.

17. travanj 2024 09:14