StoryEditorOCM
Ostalo‘Potopljen‘ POŠK

Solaris sve bliže kvalifikacijama za A1 ligu; Slijedi konačni obračun s Primorjem

Piše Krešimir Gulin
23. veljače 2020. - 10:23

Težak poraz u derbiju od Radničkog u prošlom kolu nije ostavio previše traga na vaterpolistima Solarisa. Šibenčani su se vrlo brzo oporavili i vratili na pobjedničku stazu.

Momčad trenera Joška Krekovića uvjerljivo je odradila posao u Splitu i pobijedila POŠK 16:10. Sve je bilo jasno već nakon prve četvrtine u kojoj su 'sunčani' vodili 7:0. Nakon uvodnih osam minuta, ostatak utakmice bio je rasplivavanje, šuterski trening i rezultatska kozmetika.

Najefikasniji u redovima Solarisa bili su Herceg i Vlahović s po tri gola. Dvaput su se u listu strijelaca upisivali Štrkalj, Pelicarić, Koprčina i Kovačić. Po jednom su mrežu Splićana tresli Bulat i Mudražija.

Ovom pobjedom Šibenčani su se dva kola prije kraja nartjecanja u A2 regionalnoj ligi učvrstili na drugoj poziciji na tablici koja vodi u kvalifikacije s pretposljednjim iz A1 lige za plasman u viši rang.

U kontekstu borbe za prva dva mjesta na tablici, Šibenčani su nakon što su odradili posao u Splitu s velikom pažnjom pratili utakmicu u Rijeci gdje su igrali Primorje i Radnički iz Kragujevca.

Kao što se i očekivalo, bila je to vrlo tvrda utakmica u kojoj je srpska momčad slavila 10:9. Tom pobjedom Radnički je vrlo vjerojatno osigurao prvo mjesto na tablici i izravnu promociju u najviši razred regionalnog vaterpola. Za suprotni ishod, trebalo bi se dogoditi malo sportsko čudo. Ili, Kragujevčani bi morali kiksati i u Novom Sadu i u Nišu, u što je teško povjerovati.

Dakle, Solarisu preostaje borba za drugo mjesto, što je postala realnost još nakon poraza od Radničkog. U tom smislu, Kragujevčani su olakšali posao Šibenčanima pobijedivši riječko Primorje, koje sada zaostaje četiri boda za 'sunčanima'.

Budući da se u idućem kolu, u subotu u 19 sati, na bazenu u Crnici sastaju Solaris i Primorje, to je utakmica u kojem bi Krekovićeva momčad mogla završiti posao i prije posljednjeg kola.

Matematika je jednostavna- pobjedom ili remijem Šibenčani će osigurati drugo mjesto i kvalifikacije koje su igrali i lani te izgubili u dvije utakmice od beogradskog Partizana. Čak i u slučaju poraza, sve je u rukama 'sunčanih'. Ili, pobjedom u posljednjem kolu na gostovanju kod Vojvodine još uvijek mogu izvaditi vizu za 'pripetavanje'.

Takva je vaterpolska matematika u A2 ligi. S obzirom da će Solaris najvjerojatnije opet igrati u 'baražu' važno je baciti oko na to što se događa u donjem dijelu tablice u A1 ligi.

Splitski Mornar je u Poljudu svladao Partizan i Beograđane gurnuo na rub ponora A2 lige. U crnogorskom derbiju Budva je pobijedila Primorac i ušla u sigurniju zonu.

Dakle, Mornar ili Primorac. To su dva najizglednija protivnika Solarisa u razigravanju. A Splićani i Kotorani međusbono se sastaju u Poljudu u narednom kolu. Poraženi će vjerojatno na megdan 'sunčanima'. No, to je još uvijek sve u sferi kalkulacija.

17. travanj 2024 00:18