StoryEditorOCM
OstaloKrešimir Ivančević

Šibenski fitness instruktor postao europski prvak; Marko Bilić po prvi put nastupio na jednom natjecanju

Piše šibenski.hr
7. rujna 2021. - 08:39

Krešimir Ivančević, šibenski licencirani internacionalni Fitness instruktor postao je europski prvak u kategoriji Mr. Fitness model. Natjecanje je održano u Mostaru, a uz Ivančevića, po prvi put se natjecao i Šibenčanin Marko Bilić te osvojio dva četvrta mjesta u kategorijama Mr. fitness tall i Mr. athletic.

– Pripreme su bile iznimno zahtjevne, a pola njih je izvršeno u teretani dok se ostatak priprema se sastojao od planinarenja, plivanja, supiranja, kajakiranja, bicikliranja i trčanja – kazao je Krešimir Ivančević.

Prema njegovim riječima, u završnoj fazi priprema za ‘bodybuildersko’ natjecanje, najvažnija – prehrana:

- Šest dana prije natjecanja morali smo pojesti više od kilogram piletine, popiti više od šest litara tekućine te pojačati unos natrija koji mora biti veći od 10 grama- veli Ivančević.

image
Krešimir Ivančević i Marko Bilić

Nakon toga uslijedila je faza 'punjenja'.

- Naša prehrana tada se sastojala samo od ugljikohidrata, a posljednjih 12 sati, prije izlaska na binu, izbacili smo vodu te pojačali unos kalija i magnezija.

Inače, ovaj šibenski fitness rener napominje kako ovakve manipulacije hranom i nutrijentima nisu preporučene rekreativcima bez nadzora, jer kako ističu, može biti vrlo opasno.

Napomenimo kako je Ivančević, do sada, ostvario dosta uspjeha na raznim natjecanjima, pa je tako 2020. godine u Sloveniji na svjetskom prvenstvu ‘IBFF’ osvojio 3. mjesto u kategoriji ‘Mr. fitness tall’, 4. mjesto u ‘Mr. fitness model’ te 5. mjesto u ‘Mr. physique tall’.

Na natjecanju ‘International world fitnes federation’, također 2020. godine, osvojio je 2. mjesto u kategorijama Bench press i Shaft. Godine 2019. u Srbiji 2. mjesto u kategorijama ‘Sport model’ i ‘Fitness – class I’.

19. travanj 2024 11:08