StoryEditorOCM
OstaloKick boxing

Šibenčanke rasturile: Karmela Makelja promijenila kategoriju i uzela titulu prvakinje Hrvatske, Snježani Prgomet nitko nije htio u ring!

Piše Krešimir Gulin
10. svibnja 2021. - 14:27

Proteklog vikenda u Osijeku je održano kickboxing prvenstvo Hrvatske po K-1 pravilima. Nastupilo je 88 natjecatelja iz cijele Hrvatske. Iz šibenskog Dalmatina nastupili su Snježana Prgomet, Karmela Makelja i Nives Radić.

Natjecanje se održavalo u kompliciranim uvjetima zbog epidemiološkim mjera i korona krize. Primjerice, borci nisu smjeli biti u dvorani sve do početka borbe, već su morali boraviti vani na otvorenom, što je dodatno kompliciralo pripremu za borbu.

Od šibenskih borkinja, Karmela Makelja je zasigurno imala najteži posao, jer je promijenila kategoriju i nastupila u konkurenciji seniorki do 60 kilograma.

- Tu je u finalu naišla na članicu reprezentacije, odličnu Nikolinu Vidačković iz splitskog Pitbulla. Karmela je odradila izvanredan meč i velikom bodovnom razlikom pobijedila protivnicu, te osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju- kazao je Damir Lambaša, trener 'Dalmatina'.

Nives Radić je nastupila u konkurenciji seniorki preko 70 kilograma. U polufinalu je svladala protivnicu iz kluba Mornar, a u finalu je izgubila od aktualne europske prvakinje Lucije Bilobrk za jedam bod, sudačkim preglasavanjem.

Snježani Prgomet, u kategoriji do 48 kilograma nitko nije želio u ring, tako da je zadržala naslov prvakinje Hrvatske i svoje mjesto u reprezentaciji.

Sve tri članice Dalmatina ostaju reprezentativke Hrvatske. Za mjesec dana u Opatiji ih očekuje prvenstvo Hrvatske u low kicku.
Natjecateljicama je u kutu bio trener Damir Lambaša, a članove kluba je predvodio predsjednik Darko Mikulandra.

- Interesantno je napomenuti da Karmelu Makelja 4. lipnja očekuje prvi profesionalni nastup po K-1 pravilima i to protiv prvakinje svijeta, Milane Bjelogrlić iz Srbije. Bjelogrlić je proglašena i najboljom borkinjom svjetskog prvenstva 2019. godine. Borba će biti u Beogradu, a susret će prenositi TV Arena Fight Channel od 20 sati- najavio je Lambaša.

20. travanj 2024 16:17