StoryEditorOCM
OstaloZog pod krovom

Primoštenski boćari dobili halu i dobre uvjete za kod njih popularne balote: imaju dvojicu državnih prvaka i jednoga šampiona Europe

Piše VEDRANA STOCIC
2. svibnja 2021. - 18:45

Montažnu halu vrijednu 641.045 kuna dobili su primoštenski boćari. Hala je od aluminija, dužina joj iznosi 35, a širina 25 metara, dok je bočna visina 4,20 metra i može izdržati snagu vjetra od 150 kilometra na sat.

Boćanje je popularan sport u Primoštenu i ova vijest obradovala je primoštenske ljubitelje balota. Boćarski klub „Primošten“ natjecao se i u Prvoj hrvatskoj boćarskoj ligi, imaju i dva državna prvaka, a prije nekoliko godina Primoštenac Ante Papak bio je i prvak Europe.

Imaju i balotašice koje sudjeluju na brojnim turnirima, organiziraju mnoge susrete po selima primoštenskog zaleđa, sudjelovale su na Užancama i na poznatoj primoštenskoj Fažolijadi gdje su osvojile i prvo mjesto.

Boćanje je posebno popularno u primoštenskom zaleđe gdje se tim sportom masovno bave i žene svih uzrasta. To im je glavna večernja i vikend rekreacija, pa će valjda i one za kišnih dana koji puta "baciti na balote" u novoj hali.
 

20. travanj 2024 12:48