StoryEditorOCM
OstaloPoraz u majstorici

Ništa od podviga u Beogradu: Partizan bio prejak - Solaris će i iduće sezone igrati u A2 regionalnoj ligi

29. ožujka 2019. - 22:28

Vaterpolisti Solarisa nisu uspjeli napraviti podvig u Beogradu i plasirati se u A1 regionalnu ligu. Dapače, "sunčani" su bez pravog otpora položili oružje pred Partizanom u majstorici, tako da će "crno-beli" i iduće sezone igrati u elitnom društvu regionalnog vaterpola. Dojma smo da su Šibenčani pravu prigodu propustili u prvoj utakmici kvalifikacija za plasman u A1 regionalnu ligu, odigranoj u Crnici prije tjedan, kada su u završnici prokockali finu prednost od dva gola, usput promašili peterac za plus tri te dopustili Partizanu da izjednači i s ugodnih 9:9 dođe na odlučujuću utakmicu na svoju Banjicu.

Ili, Solaris je još veću prigodu za ulazak u viši rang, što je bio glavni cilj sezone, propustio u završnici natjecanja u A2 ligi, kada je u tri ključne utakmice (Budva, Radnički i Nais) osvojio samo jedan bod i prepustio prvo mjesto Crnogorcima.

Što se tiče utakmice u Beogradu, ona je bila odlučena u ranoj fazi. Vjerojatno već u prvoj četvrtini kada gosti nisu imali nikakvo rješenje u napadu, što su domaći iskoristili i poveli 3:0. Ništa bolje za "sunčane" nije bilo ni u drugoj dionici. Prvi gol za Solaris postigao je Bušelić s igračem više minutu i 26 sekundi prije velikog odmora. No, prije toga Partizan je već vodio 5:0, pa su "grobari" na tribinama mogli početi slaviti i zabvljati se skandiranjem kontra srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, koji je deklarirani "zvezdaš".

Partizan- Solaris 13:9 (3:0, 3:1, 4:4, 3:4)

BEOGRAD- Bazen na Banjici. Suci: Đurašković i Matijašević (oba iz Crne Gore).

Partizan: Bulajić (9 obrana), Mitrović (1), Kasum (2), Nešić (1), Radulović, Tomić (1), Smiljević (1), Andrejević (2), Vićković, Radanović (1), Radonjić (4), Gbadamassi, M. Vlahović, Branković.

Solaris: Šparada (9 obrana), Malenica, Komadina, Štrkalj, Begović (1), Erak, A. Vlahović (3), Pelicarić, Bušelić (3), Bulat, Lipar (1), Koprčina (1), Jukić, Kreković.

Igrač više: Partizan 2/9; Solaris 2/8.

Peterci: Partizan -; Solaris 2/2.

23. travanj 2024 13:51