StoryEditorOCM
Ostalonekoliko rješenja

Može i ljeti, a i za Božić: Milivoj Bebić otkrio opcije za odigravanje završnice vaterpolskog prvenstva

Piše Vedran Babić
20. travnja 2020. - 12:26

Hrvatski vaterpolski savez ima nekoliko rješenja za dovršetak aktualne sezone. Može tijekom ljeta, može tijekom jeseni, a ako treba i do Božića. Nije priša donositi ishitrene odluke, ističe povjerenik za natjecanje HVS-a Milivoj Bebić.

Krajem ožujka Upravni odbor HVS-a do daljnjega je prekinuo sva natjecanja. U međuvremenu su neke zemlje poput Španjolske i Francuske zaključile prvenstva, no mnoge se nadaju dovršetku. Među njima i Hrvatska. Ako bi se uskoro dobila dozvola za povratak treninzima momčadi, makar u manjim skupinama, skori nastavak sezone sasvim je realan. Stiže ljeto, pa bi se moglo igrati i na otvorenom, zašto ne. Bio bi to spektakl.

No puno toga ovisi o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj. Svjestan je toga i Bebić koji je otkrio opcije za odigravanje završnice hrvatskog prvenstva.

- Jedna je opcija sredinom ili koncem lipnja te tijekom srpnja i početkom kolovoza. Ako kriza potraje i preko ljeta, u rujnu i listopadu možemo odigrati turnirski. Za domaću ligu treba nam mjesec do mjesec i pol dana.

Tu je i treća mogućnost.

- Sezonu možemo završiti i do Božića, pa novu sezonu početi 1. veljače jednokružnim sustavom. Imamo prostora – ističe Bebić.

Međutim, ako se liga ne privede kraju do konca lipnja, nastat će problem s registracijom igrača.

- Klubovi imaju ugovore s igračima recimo do 30. lipnja, a nama sezona može potrajati duže. To će trebati regulirati.

Osim u HVS-u, Bebić je povjerenik i Regionalne lige. Ona je zaključila prvi dio, a ostaju joj još Final Four te doigravanje Primorja i Partizana za popunu lige. Na završni turnir plasirali su se Jug, Mladost i splitski Jadran te crnogorski Jadran, što stvara problem jer je nakon prelaska granice – ako se za nju dobije dopuštenje - nužna dvotjedna izolacija.

- Ne možemo ništa ako ne dobijemo dozvolu da Jadran HN prijeđe granicu, ali ako dobijemo dozvolu ništa nije nemoguće. Naravno, uz njihov liječnički pregled pri ulasku u Hrvatsku i nakon što prođe 14 dana. Morat će biti pregledani i igrači hrvatskih klubova – rekao je Bebić naglasivši kako će prije nastavka natjecanja morati osigurati svim momčadima barem 20-30 dana treninga.

19. travanj 2024 11:19