StoryEditorOCM
Ostalovidno razočaran

Izbornik Ivica Tucak najavio kraj velike generacije: Previše sam sad vruć i tužan. Nemam što momcima zamjeriti, borili su se kao lavovi

Piše Šibenski.hr
4. kolovoza 2021. - 16:00

Hrvatski vaterpolisti ostali su u srijedu bez borbe za medalje. Barakude je u četvrtfinalu Olimpijskih igara izbacila Mađarska. Semafor je na kraju pokazao 15-11 što znači da će naši današnji suparnici natjecanje nastaviti u polufinalu, dok Hrvatsku čeka bitka za pozicije od 5. do 8. mjesta.

Izbornik Ivica Tucak bio je, sasvim očekivano, razočaran ishodom današnjeg ogleda.

- Naravno da mi je žao, htjeli smo puno više. Borili smo se, ali dalje do toga nije išlo. Previše sam sad vruć, tužan i razočaran. Moramo dići glave i ići dalje. Nemam što momcima zamjeriti, borili su se kao lavovi. Znam kolika je bila energija da pokušamo ići dalje. Ona dva gola krajem druge četvrtine su mislim prelomila utakmicu. Čestitam njima - rekao je Tucak po dodao.

- Odlučili smo zatvoriti desnu stranu, pa je Manhercz s lijeve imao više prostora, što je iskoristio i zabio sedam golova. Na kraju je došlo do pada koncentracije. Negdje je to do kraja treće izgledalo da se može uhvatiti. Nismo uspjeli, Mađarska je bila bolja i kvalitetnija te je zasluženo prošla. Ona ludost je ova igra od 5. do 8. mjesta koja nema apsolutno nikakvog smisla, ali moramo ostati tu. Nije mi trenutno do života, a kamoli takvih utakmica. Dolazi smjena, željeli smo ovo odraditi zbog Xavija, ali nije nam uspjelo... Ova generacija je puno toga napravila. Vidjet ćemo što će biti - zaključio je izbornik.

Ukratko se na utakmicu s Mađarima osvrnuo i jedan od najiskusnijih - Maro Joković.

- Nemam što puno reći. Pali smo dosta fizički. Primili smo sedam golova od jednog igrača. Nismo bili pokretni u obrani. Njihova vanjska linija je opravdala ubojiti status. Očekivali smo više, ali oni su zasluženo ušli u polufinale - poručio je Joković.

20. travanj 2024 02:22