StoryEditorOCM
OstaloKup Dalmacije

Iako su nastupili oslabljeni, krkašice i krkaši pokazali kako nema straha za šibensko veslanje

Piše šibenski.hr
13. srpnja 2021. - 11:32

Proteklog vikenda u Kaštel Kambelovcu održana je 4. regata za „Kup Dalmacije 2021. – memorijal Ivan Jerčić i Toni Čavka“.

-Na Regati se V.K. „KRKA“ pojavila ponešto oslabljena, jer je u vrijeme njezina održavanja Filip Gligić ostao u Šibeniku radi priprema za nastup na izlučnom testu za odlazak na Svjetsko prvenstvo zajedno s kolegama iz Vele Luke i Zagreba, dok je nekoliko inače standardnih veslača moralo propustiti odlazak u Kaštela radi različitih razloga- kazao je Dražen Crnogaća, predsjednik VK 'Krka'.

Šibensko veslanje zastupalo je ukupno 25 veslačica i veslača raspoređenih u 11 posada i 8 disciplina, a evo i postignutih plasmana. 

Zlatne medalje osvojili su: 

GIG (školski čamac) za mlađe kadete u sastavu Jakov Mikulandra, Niko Lucić, Franko Šarić, Šime Grubišić i Nikola Dobre kao kormilar; 

dvojac na pariće za mlađe juniorke u sastavu Franka Zorčić i Sara Slugan; 

dvojac na pariće za starije kadete u sastavu Jakov Slavica i  Franko Dobra. 

Srebrne medalje osvojili su: 

četverac na pariće za starije kadete u sastavu Alberto Rossini, Šime Slavica, Duje Garma i Max Doodney; 

skif za mlađe juniore u kojem je veslao Frane Papak; 

dvojac na pariće za mlađe juniore u sastavu Nikola Knežić i Tonko Bogdan. 

Brončane medalje osvojili su: 

četverac na pariće za starije kadete u sastavu Toni Ivanda, Šime Bilić, Marko Martinović i Toni Braica; 

dvojac na pariće za mlađe juniorke u sastavu Marta Budimir i Aurora Lučev. 

Četvrta je bila Katarina Lukić u skifu za starije kadetkinje, a peta mjesta su zauzeli Marko Rossini u samcu za mlađe kadete, te Nikola Dobre i Ivan Dželalija u dvojcu na pariće za starije juniore.

- Valja istaći da je Kata svojim četvrtim mjestom donijela Klubu važne bodove, dok su se veslački početnici Marko, Nikola i Ivan sasvim dobro snašli na uvijek nemirnom kaštelanskom moru. Lijepo je reći da su krkašice i krkaši i na ovoj Regati pokazali da za šbensko veslanje nema straha. Naime, u uzrastu A i B kadeta osvojena je ukupna pobjeda, dok su mlađe juniorke i mlađi juniori zauzeli ukupno treće mjesto među 11 nastupajućih klubova! 

Nakon kaštelanske regate slijedi trotjedni odmor osim (nadamo se) za Filipa Gligića, a potom se početkom kolovoza sezona nastavlja pripremama za Hrvatsko veslačko prvenstvo koje će se održati u Zagrebu od 16. do 19. rujna- zaključio je Crnogaća.

19. travanj 2024 06:32