StoryEditorOCM
NogometRemi s Dugopoljem

Zaigrali i Kolumbijci, čekaju se konkretniji potezi potencijalnog vlasnika

Piše Krešimir Gulin
6. rujna 2020. - 11:13

Nogometaši Šibenika iskoristili su prvenstvenu pauzu kako bi na Šubićevcu odigrali pripremnu utakmicu protiv drugoligaša Dugopolja. Susret je završio bez pobjednika (1:1). Poveli su 'narančasti' u 37. minuti lijepim golom centarfora Denija Jurića na asistenciju Luke Celića. Dugopolje je izjednačilo u 70. minuti preko Rakića.

Za Šibenik su igrali: Labrović, Grdić (od 8. Pajić), Batarelo, Bilić, Kvesić, Španja, Castro, Maleš, Celić, Gamboa, Jurić. U drugom poluvremenu su igrali: Rogić, Pandža, Mršulja, Niko Rak, Ćurić, Anočić, Prince, Sahiti i Laća.

Zbog reprezentativnih obveza nije nastupio Marko Bulat, a zbog lakše ozljede Nikola Rak. Jednako kao i Martin Vukorepa, koji je već duže van stroja, no u međuvremenu je počeo s individiualnim treninzima. Već u 8. minuti iz igre je morao nadareni branič Doni Grdić, koji je 'zaradio' dva šava na glavi nakon sudara s jednim igračem Dugopolja.

Trener Krunoslav Rendulić pružio je prigodu nekolicini igrača koji su imali skromnu, ili su pak ostali bez ikakve minutaže. Međutim, gotovo nitko od njih pruženim nije uvjerio stratega 'narančastih' da bi u budućnosti mogao ozbiljnije na njih računati. I protiv drugoligaša je Šibenik kuburio s problemima koje ima u prvoligaškom društvu. Najevidetniji su neefikasnost (Prince je promašio tri zeicera) te muke kod gotovo svakog prekida.

Intrigantan je podatak da su u početnoj postavi zaigrala i dva kolumbijska nogometaša koji već neko vrijeme treniraju s ostatkom momčadi Šibenika. Riječ je o zadnjem veznom Eydaru Castru i krilnom napadaču Sebastianu Gamboi. Njih su na Šubićevac na probu doveli potencijalni novi vlasnici HNK Šibenika, koji su konkrentom ponudom iskazali interes za preuzimanjem većinskog paketa dionica prvoligaša sa Šubićevca.

Uz ogradu kako se radi o vrlo mladim igračima, dvojac iz Kolmbije na službenoj premijeri malo koga je uvjerio da bi se moglo raditi o pravim pojačanjima za 'narančaste'. Očito će Kolumbijci morati posegnuti za kudikamo kvalitetnijim kadrovima koje, navodno, imaju u svom dvorištu.

U tom smislu, idu i neslužbene najave kako bi u narednim danima iz Kolumbije u Šibenik trebala stići još trojica igrača. Jedan je 22- godišnji stoper Mesa s kojim je već dogovorena jednogodišnja posudba.

Osim igračkih, od vjerojatnog budućeg vlasnika Šibenika ovih dana se očekuju i konkretni potezi što se financija tiče. Naime, premda još nisu službeno preuzeli klub, Kolumbijci su pokazali dobru volju da već sada ubrzigaju određenu financijsku injekciju i u startu saniraju požar koji bi se mogao razbuktati ne sjedne li na račune uskoro plaća za srpanj.

Podsjetimo, u idućem prvensvenom kolu Šibenik gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa. Riječ je o tradicionalno vrlo neugodnom gostovanju za 'narančaste'. Točnije, Šibenik nikada u 1.HNL nije slavio na koprivničkom stadionu. A rijetki su takvi u Hrvatskoj. Osim koprivničkog 'Apaša', takav je i zagrebački Maksimir na kojem je Šibenik redovito gubio od Dinama. Utakmica između Slaven Belupa i Šibenika na rasporedu je u petak u 20 sati.

18. travanj 2024 23:57