StoryEditorOCM
NogometRendulićeve dileme

Smjena na vratima, Rogić umjesto Labrovića. Trener Šibenik dvoji i oko vođe napada

Piše Krešimir Gulin
20. ožujka 2021. - 10:20

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić još nije načisto s kime će u špici napasti Hajduka. Dvoji oko krilnih napadača. U konkurenciji su braća Sahiti i brzonogi Ganac Prince. Dojam je da bi na Poljudu mogli od prve minute zaigrati Sahitji, Suad desno, a Emir lijevo.

Čini se da su nekako koncentiraniji od Princea, koji je zatražio 'time out' u pregovorima oko novog ugovora sa Šibenikom. Ganac

je tražena roba na tržištu, praktički može slobodno pregovarati s drugim klubovima jer mu vjernost Šubićevcu istječe ovog ljeta.

U utrci za Princeom, prema neslužbenim informacijama, pole position drži Rijeka, koaj je bacila oko i na vratara Nediljka Labrovića. Niti mladi Sinjanin nije u dobroj formi u zadnje vrijeme, stoga neslužbene informacije govore kako bi na Poljudu 'jedinicu' trebao odjenuti Lovre Rogić.

Rendulić se premišlja i oko centralnog napadača. Da nije bio ozlijeđen, u prvom planu bio zasigurno bio Deni Jurić, prvi topnik s devet golova. No, australskog Hrvata muči aduktor, pa se šansa nudi 27- godišnjem Argentincu Ignaciu Bailoneu. Premda je ovaj napadač stigao na Šubićevac i SAD-a tek prije dva mjeseca dobro zna za rivalitet između Hajduka i Šibenika:

- Nije nikakvo čudo da između dva susjedna grada vlada rivalstvo. Međutim, mi o tome manje razmišljamo u ovom trenutku. Naš primarni cilj je razbiti negativnu seriju koja traje predugo, Šibenik nije pobijedio još od 10. veljače i utakmice s Istrom. Gledao sam dosta Hajdukovih utakmica, znam da je Hajduk veliki klub, koji ima dobre igrače. No, vjerujem ja i u naše igrače. Nadam se da nešto pozitivno možemo donijeti na Šubićevac s Poljuda, možda čak i sva tri boda- govori argentinski centarfor.

Za pobjedu na Poljudu će trebati golovi. Bailone se do sada nije istaknuo realizatorkim sposobnostima. U šest utakmica u narančastom dresu u kojima je skupio 158 minuta još nije zatresao protivničku mrežu:

- Daj Bože da tu lošu statistiku popravim baš na Poljudu. Radim naporno svaki dan, na svakom treningu... Ako mi se ukaže neka prigoda, nadam se da ću je iskoristiti. Premda Hajduk ima odlične stopere i sjajnog vratara- veli Bailone.

Za njegovo mjesto u napadu konkurira i Jurić:
- Da, ja i Deni igramo na istoj poziciji. Obojica smo nedavno bili ozlijeđeni. U konačnici, trener će odlučiti tko će početi utakmicu. Ja se nadam svojoj prigodi barem u dijelu utakmice- zaključio je Argentinac u redovima Šibenika.

20. travanj 2024 14:13