StoryEditorOCM
NogometŠubićevac (19 sati)

Šibenik dočekuje Lokomotivu: debitira pojačanje iz milanskog Intera, prvi Haićanin u HNL-u!

Piše Ivo Mikuličin
18. rujna 2021. - 13:05

Večerašnjom utakmicom protiv zagrebačke Lokomotive nogometaši Šibenika počinju niz od pet domaćih, ali izuzetno jakih susreta (Lokomotiva, Osijek, Gorica, Hajduk, Slaven Belupo). S mogućnošću da se u šibenskoj momčadi barem u drugom poluvremenu pojavi i prvi Haićanin u hrvatskom nogometu, 21-godišnji vezni igrač Christopher Attys, koji je kao posuđen stigao iz milanskog Intera. No, bez trunka nade da bi svoje mjesto u momčadi mogli zauzeti već dugo ozlijeđeni Josip Kvesić i Karlo Bilić.

- Sjajno smo radili cijeli tjedan, pa bih bio najsretniji da se slika rada na treningu vjerno prenese na utakmicu s Lokomotivom. Sa suparnikom, koji jamačno nije najjači od pet predstojećih suparnika, ali pod vodstvom novog trenera gaji brzi i suvremen nogomet, sličan šibenskom. Na način da se sustav igre tijekom utakmice može i dva-tri put transformirati u neku drugu taktičku formaciju. Ne krijem da cijenim Zagrepčane, ali isto tako i da se nadam našoj pobjedi, koja bi nas približila mirnijem dijelu ljestvice. A neće biti lako. To je dvoboj suparnika približno iste kvalitete – vrlo je jasan na presici bio trener Šibenika, Španjolac Mario Rosas.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

I vratar “narančastih” Lovre Rogić, koji na svom dresu umjesto uobičajene “jedinice“ ima broj 95, kao sjećanje na Oluju, jednako respektira Zagrepčane kao šibenski stručni stožer.

- Ne bojim se ja toliko “lokosa”, ali nisam slijep da ne vidim bitne značajke njihove igre, te ključne igrače u njihovoj momčadi. Posebno su im opasni bočni igrači Cipetić i Miličević, te napadač Dabro, koji je majstor za takozvane “ničije lopte”. Bolje rečeno, da zabije pogodak iz ne baš velike prilike, baš kao što je to spretno uradio minulog vikenda protiv Osijeka – izjavio je Lovre Rogić.

Tijekom tjedna trener Rosas je povremeno spominjao i neugodnu ozljedu Suada Sahitija, ali lako je naslutiti da u početnom sastavu Šibenika, neovisno od te informacije, neće biti nikakvih promjena u odnosu na minula kola.

Vrlo je vjerojatno da će “narančasti” u boj za nove bodove krenuti s ovom jedanaestoricom: Rogić, A. Jakoliš, Batarelo, Perić, Mina – Rak, Ćurić – Sahiti, Marin, M. Jakoliš – Delić.

Dakako, i šibenski nogometaši i navijači će u subotu češće pogledavati prema nebu, jer su najavljeni kasnoljetni pljuskovi. Utakmica počinje u 19 sati, a pravdu će dijeliti iskusni riječki internacionalac Ivan Bebek.

23. travanj 2024 19:24