StoryEditorOCM
Nogometpodjela bodova

Šibenik remizirao u Koprivnici: Narančasti poveli golovima Ampema i Jurića, a onda šok u samo dvije minute!

Piše Krešimir Gulin
19. veljače 2021. - 19:52

Šibenik ni u devetnaestoj utakmici otkako je HNL-a nije uspio pobijediti u Koprivnici. A Narančasti su bili tako blizu rušenju neugodne tradicije jer su imali vodstvo od 2:0, ali su se na koncu morali zadovoljiti remijem.

Izuzetno zanimljivo je bilo prvih 45 minuta. Šibenik je mogao povesti već na isteku prve minute, no neprecizan je bio Prince. Iz dvije greške Ćurića i Sahitija, rodile su se dvije dobre prigode domaćina. Knolla je zaustavio Labrović, a Glavičić je bio neprecizan. Prince je promašaj s otvaranja utakmice ispravio u 21. minuti. Bulat je ubacio nisku loptu, a Ganac okrenuo svog čuvara Prcu i ljevicom zalkucao pod gredu Filipovića. Šibenik je podebljao vodstvo u 40. minuti i to u trenucima kada su bili s igraèem manje na travnjaku. Bulat je udijelio svoju drugu asistenciju, a Jurić se sjurio pored Parackog i matirao vratara domaćih. I kada se činilo da Narančasti čvrsto drže uzde utakmice u svojim rukama Farmaceuti su poravnali u samo 60-ak sekundi. Domaæin je prepolovio prednost Šibenika u 43. minuti nakon što je Bogojeviæ centrirao s desne strane, a Nijemac Knoll se samo naklonio na drugoj vratnici. Tog pogotka Slavena ne bi ni bilo da sudac Zebec nije propustio u začetku akcije svirati evidentan prekršaj koprivničkog igrača Mlinara. Do izjednačenja domaćini dolaze poslije kornera kojeg je izveo Glavčić, a Iličić nadskočio Bulata i pronašao put do Labrovićevih rašlji.

Utihnuo je vatromet na koprivničkom travnjaku u drugom poluvremenu. Na prvu izgledniju situaciju pred vratima trebalo je čekati do 71. minute kada je Prince opet gađao pod gredu, no ovaj put je Filipović izbio loptu u korner.

Slaven je malo toga kreirao u nastavku utakmice, a onda su se probudili u završnici.Najprije je u 88. minuti udarac Lulića završio u vanjskom dijelu mreže, da bi minutu kasnije Knoll promašio zicer za trobod. Točnije, u matnoj situaciji uspješniji od Nijemca bio je vratar Labrović i spasio Šibeniku bod.

- Prvo poluvrijeme smo otvorili izvrsno, poveli 2:0, međutim trebali smo biti mirniji u završnici prvog dijela koje smo trebali mirnije privesti kraju. Na žalost mi smo napravili jednu grešku,a jednu sudac koji je trebao svirati faul iz kojeg smo primili gol. Kad se podvuče crta mogu biti zadovoljan, jer je Slaven u završnici imao šansu za pobjedu, no Labrović je fantastično intervenirao- kazao je Krunoslav Rendulić, trener Šibenika.

U jednom trenutku je zaiskrilo između dviju klupa. Tu situaciju je ovako objasnio Rendulić:

- Mi smo reagirali na jednu sudačku odluku, a domaćin je nekorektno verbalno reagirao. Mogu razumjeti kolegu Stipića jer je u deficitu s bodovima u odnosu na ulaganja- rekao je kormilar Narančastih.

Slaven Belupo- Šibenik 2:2 (2:2)

KOPRIVNICA- Nogometni stadion Ivan Kušek Apaš. Bez gledatelja. Sudac: Mario Zebec (Varaždin) -5,5. Strijelci: 0:1 Prince (21.), 0:2 Jurić (40.), 1:2 Knoll (43.), 2:2 Iličić (44.). Najbolji igrač: Prince Ampem Obeng (Šibenik).

Žuti kartoni: Franjo Prce, Nemanja Glavčić, Karlo Lulić (Slaven Belupo), Josip Kvesić (ŠIbenik).

Slaven Belupo (3-5-2): Filipović (6)- Van Bruggen (6), Paracki (5,5), Prce (5) (od 77. Apau -)- Bogojević (6,5), Lulić (6), Mlinar (6), Glavčić (6,5), Gamarra (6)- Iličić (6,5) (od 66. Krstanović -), Knoll (6,5).

Šibenik (3-4-3): Labrović (6,5)- Mesa (5,5) (od 46. Pandža 6), Schildenfeld (6,5), Bilić (6)- Pajić (6), Ćurić (6) (od 90. Alimi -), Bulat (7), Kvesić (5,5) (od 46. Mina 6)- Prince (7), Sahiti (6) (od 78. Rak -), Jurić (7) (od 49. Bailone 6).

Tekstualni prijenos:

90+3' - Završena je utakmica u Koprivnici. Momčadi su podijelile bodove odigravši 2:2.

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Kakva prilika za Slaven Belupo. Izbio je sam pred vratara Knöll, pucao je, ali Labrović brani. Onda je s crte super smireno iznio Schildenfeld.

87' - Dobro je sada povukao Lulić, pucao je snažno s dvadesetak metara, zatresla se mreža, ali s vanjske strane.

80' - Utakmica ulazi u posljednjih deset minuta. U drugom dijelu smo gledali borbenu, ali igru bez pravih prilika, za razliku od prvih 45 minuta.

71' - Dobar pokušaj Ampema. Opalio je ljevicom, ali Filipović brani. U nastavku akcije pucao je i Pandža koji je ušao u drugom dijelu.

65' - Dvije opasne situacije zaredom pred vratima Slaven Belupa iz kornera. Nakon gužvi su se domaći ipak uspjeli obraniti.

55' - U drugom dijelu Slaven Belupo ima inicijativu, ali izostale su prilike kakve smo gledali u prvih 45 minuta, barem zasad.

48' - Prilika za Slaven Belupo iz slobodnog udarca. Glavčić je pucao izravno iz velike daljine, a njegov udarac je slab.

45+3' - Završeno je odlično prvo poluvrijeme u Koprivnici

44' - GOOOL! Slaven Belupo se vratio. Zabio je Iličić glavom nakon ubacivanja iz kornera. Kakva golijada i kakav povratak Slaven Belupa iz ponora.

43' -GOOOL!  Bogojević je ubacio, a Knöll se naklonio glavom i zabio za 1:2.

40' - GOOOL! Šibenik vodi 2:0. Jurić je strijelac po deveti put u sezoni, a asistent je opet Bulat. Nakon lijepog dodavanja Jurić je prošao iskosa po lijevom boku i dijagonalnim udarcem savladao Filipovića.

30' - Novi udarac Slaven Belupa i opet je to neprecizno. Pucao je Mlinar, ali lopta ide nebu pod oblake.

27' - Nova prilika za Slaven Belupo iz prekida, ovoga puta iz slobodnog udarca. Pucao je Glavčić, ali lopta se odbija od živog zida.

25' - Četriri kornera zaredom sada je izveo Slaven Belupo, ali nije uspio zabiti. Potom je na drugoj strani zaprijetio Šibenik iz kontre preko Sahitija.

21' - GOOOL! Šibenik vodi 1:0, zabio je Ampem. Bila je to niska lopta i lijepo proigravanje Bulata za Aampema koji je sjajno primio loptu, oslobodio se čuvara i udarcem s ruba peterca od grede zatresao mrežu.

18' - Dobra akcija Šibenika. Ambem je lijepu uposlio Jurića koji je mogao pucati, ali je predugo čekao i izborio korner. U nastavku akcije Slaven Belupo se uspio obraniti.

15' - Glavčić je sada pokušao ugroziti Labrovića, ali je njegov udarac ljevicom neprecizan i odlazi visoko preko vratnice.

7' - Najbolja prilika Slaven Belupa na susretu. Nakon munjevite kontre koju je povukao Lulić pucao je Knöll, ali je Labrović obranio.

2' - Prva velika prilika za Šibenik već u 2. minuti. Schildenfeld je uposlio Ampema koji je iskosa s lijeve strane pucao, ali neprecizno. Mogao je Ampem i dodati Juriću u sredini, ali se odlučio na udarac.

1' - Započela je utakmica susjeda na prvenstvenoj ljestvici, šestoplasirane, odnosno sedmoplasirane momčadi ljestvice. Šibenik u Koprivnici nikad nije pobijedio u Prvoj HNL. U 18 dosadašnjih susreta Koprivničani su slavili 14 puta, uz 4 remija.

-------------------------------------------

U prvoj utakmici 22. kola Šibenik gostuje u Koprivnici kod Slaven Belupa s početkom u 18 sati. Biti će ovo treći susret ove dvije momčadi: prva utakmica završila je bez golova, dok je na Šubićevcu Slaven nadigrao Narančaste i nanio im težak poraz od 0:3.

Šibenčani su na gostovanje otputovalki u najjačem sastavu, a evo za kojih 11 se odlučio trener Krunoslav Rendulić.

Labrović-Mesa-Bilić-Schindefeld-Pajić-Bulat-Ćurić-Sahiti-Kvesić-Prince-Jurić.

Tekstualni prijenos možete pratiti na našem portalu. Ajmo Šibeniče!

20. travanj 2024 05:48