StoryEditorOCM
Nogometzasluženi bod

Šibenik remizirao sa Slaven Belupom: Jakoliš opet zabio, pogledajte golove sa Šubićevca

Piše Krešimir Gulin
22. listopada 2021. - 20:16

Svaklom po poluvirjeme, svakom pod bod. Sukus je to utakmice Šibenika i Slavena, koji su remizirali i drugi put ove sezone. Premda su sa Šubićevca najavljivali kako im je ostalo streljiva nakon pobjede nad Hajdukom, Narančasti su ipak bili poprilično iscijeđeni, naročito u drugom poluvremenu kada je Belupo dominirao.

Trener Šibenika Mario Rosas ostvario je najavu da će ozlijeđenog Bačelića- Grgića zamijeniti Haićaninom Attysom. No, iznenadio je jer je igrača Intera na posudbi na Šubićevcu instalirao na desno krilo. I strateg gostiju Zekić ispremiješao je početnu postavu u odnosu na prošlu utakmicu s Osijekom. Promijenio je i sustav igre, ali mu tu nije donijelo sreću, barem u prvih 45 minuta kada sterilni gosti nisu niti jednom zapucali u okvir Rogićevog gola.

Prvo uzbuđenje publika je čekala do desete minute. Zapucao je iz voleja Marin Jakoliš, a njegov udarac je uz blok jednog gostujućeg igrača završio na Čovićevoj vratnici.

Šibenik je poveo iz kaznenog udarca, drugog uzastopnog i drugog ukupno ove sezone. Igrala se 18. minuta, šutirao je Marin, a njegov udarac blokirao Marina. S tribina se činilo kako je sve čisto, ali uključio se VAR. Dugo je trajalo vijećanje, na koncu je spornu situaciju otišao pogledati i sudac Pajač te pokazao na bijelu točku. Presudio je kako je Marina igrao rukom.

Loptu je uzeo Marin Jakoliš koji je izvođenje najstrože kazne protiv Hajduka svojevoljno prepustio Ćuriću. Iz šibenske perspektive dobro je napravio što je ovaj put preuzeo odgovornost. Rutinski je poslao Čovića u jednu, a loptu u drugu stranu za vodstvo Narančastih.

Prvu ozbiljniju prijetnu Koprivničani su složili tek u 48. minuti. Iskosa je neugodno, pod gredu, šutirao Brković, ali je iščupao Rogić, koji se nije ohladio na buri i kiši, već je zadržao dobru formu iz susreta s Hajdukom.

Ponovila se stara šibenska boljka da Narančasti u pravilu padaju u nastavku utakmice. Uzalud je Rogić vikao svojima: ‘Probudite se!‘, jer su gosti nastavili voditi glavnu riječ na travnjaku. Rogić je ne samo galamio, već i spašavao svoje, recimou 61. minuti kada je obranio težak udarac Kvržića.

U jeku inicijative gostiju sijevnula je prepoznatljiva kontra Šibenčana. Sjajno su odigrali Rak i Attys za Ćurića koji puca s 20-ak metara, ali goste opet spašava vratnica.

Bio je to samo kratak predah od vremena teškog življenja Šibenika. U 79. minuti Kvržić nije uspio zabiti ni kada je Rogić već bio svladan. A čuvar mreže Narančastih opet je bio na visini zadatka minutu kasnije kada je skinuo šut Laušića. Međutim, da ni Rogić nije svemoguć pokazalo se u 82. minuti. Nakon kornera Glavičića, najviši u skoku je bio iskusni Kvržić i glavom zakucao u malu mrežu.

Bio je to i konačni ishod utakmice, dojam je i napravedniji.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

Šibenik- Slaven Belupo 1:1 (1:0)

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Gledatelja 300. Sudac: Ivan Pajač (sv. Ivan Zelina) -6. Strijelci: 1:0 M. Jakoliš (23./11 m), 1:1 Kvržić (82.). Najbolji igrač: Lovre Rogić (Šibenik).

Šibenik (4-2-3-1): Rogić (7)- A. Jakoliš (6,5), Perić (6,5), Batarelo (6,5), Mina (6)- Ćurić (6), Rak (6,5)- Attys (5,5) (od 72. Benić -), Marin (6) (od 64. Bedoya -), M. Jakoliš (6,5)- Delić (5,5) (od 64. Bailone -).

Slaven Belupo (4-3-1-2): Čović (6)- Bogojević (6,5), Zirdum (6), Van Bruggen (6,5), Soldo (6)- Kvržić (7) (od 90. Mlinarić -), Marina (6), Brković (6) (od 64. Glavčić 6,5)- Laušić (6) (od 88. Kocijan -)- Monjac (5,5) (od 64. Zapata 6,5), Hadžić (5,5) (od 64. Krstanović 6,5).

19. travanj 2024 16:28