StoryEditorOCM
NogometNogomet

Šibenik protiv Zagrepčana traži iznenađenje i prolaz u polufinale Kupa Hrvatske; Bit će to posebna utakmica za trenera Lokomotive

2. prosinca 2019. - 14:20

Nogometaši Šibenika brane čast Dalmacije u Kupu Hrvatske. Naime, 'narančasti' su jedini predstavnik Dalmacije u četvrtfinalu tog natjecanja, ali i jedini drugoligaš koji se probio među osam najboljih. Ruku na srce, i ždrijeb je poprilično pomazio Šibenčane. U prva dva kruga izbacivali su slavonske trećeligaše požešku Slavoniju i Belišće. Kuglice nisu bile nenaklonjene 'narančastima' ni glede četvrtfinala:

- Želio bih samo izbjeći Dinamo. Ako se to dogodi Šibenik može biti 'dark horse', ili iznenađenje ovogodišnjeg izdanja Kupa- govorio je trener Šibenika Krunoslav Rendulić uoči ždrijeba.

 

 

I kuglice su njegovom Šibeniku donijele zagrebačku Lokomotivu na Šubićevcu. Pošto se i u ovoj fazi igra samo jedna utakmica, 'narančasti' nisu bez šansi. Premda im na noge dolazi trećeplasirana ekipa 1.HNL i momčad koja je dobru formu demonstrirala uvjerljivom pobjedom (4:0) nad Goricom u zadnjem prvenstvenom kolu:

- I dalje stojim iza toga što sam rekao poslije prolaska u četvrtfinale. Stoji i tvrdnja da su svi u četvrfinalu željeli Šibenik, jer smo jedini drugoligaš u ovom društvu. Lokomotiva spada u sam vrh hrvatskog nogometa i, da se ne lažemo, oni su favorit. No, imat ćemo mi svoje šanse i prbat ćemo ih iskoristiti. Šibenik protiv svakog može odigrati, osim Dinama. Za nas će biti veliki uspjeh ako prođemo, a za njih veliki neuspjeh ako ispadnu. Očekujem dobru i otvorenu utakmicu- rekao je Rendulić.

Motiva protiv Zagrepčana neće manjkati bivšem igraču Lokomotive, a aktualnom centarforu Šibenika Ivanu Antunoviću:

- Spremni smo! Čekamo ih tu, na našem terenu, gdje su svi protiv Šibenika favoriti samo na papiru. Osobno sam motiviran, ali želje ne manjka ni kod mojih suigrača. Uvjeren sam kako ćemo svi, od prvog do zadnjeg, da ti sve da pobijedimo Lokomotivu- istaknuo je napadač 'narančastih'.

Jedan od nogometaša Šibenika koji ima iskustvo igranja u 1.HNL je veznjak Davor Kukec:

- Respektiramo Lokomotivu, jasno je da su oni favoriti. Međutim, na Šubićevcu nitko nije apsolutni favorit. Nedavno smo odihgrali prijateljsku utakmicu s njima i nisu baš izgledali puno bolje od nas. Od igrača Lokomotive poznajem Sammira, protiv kojeg sam igrao još prije 10 godina. Sammir je odličan nogometaš, samo je pitanje hoće li mu se dati igrati protiv Šibenika. Od ostalih cijenim Tolića, koji radi razilku- kazao je Kukec.

Njegov mladi kolega iz manevra Šibenika Marko Bulat istaknuo se lani u Kupu lijepim pogotkom protiv Hajduka, no to nije bilo dovoljno 'narančastima' za prolaz:

- Imamo mi svoje šanse za prolaz. Mislim da trebamo biti čvrsti u bloku i iz kontre strpljivo čekati prigode. Držim da je to najbolje rješenje za Lokomotivu. U svakom slučaju, s velikom željom i strašću ulazimo u utakmicu- poručio je Bulat.

 

 

Četvrtfinale sa Šibenikom posebna je utakmica za rođenog Šibenčanina Gorana Tomića, trenera Lokomotive. Naime, Tomić odrastao stotinjak metara od stadiona na Šubićevcu, a u Hrvatskoj nije igrao ni za koga osim za Šibenik. Tomić je i trenirao 'narančaste' u dva navrata. No, emocije su jedno, profesionalizam drugo:

- Naravno da je ovo posebna utakmica za mene. Ovo je prvi put da ću kao igrač ili trener biti nasuprot Šibenika u nekoj službenoj utakmici. Međutim, radi se i vrlo bitnoj utakmici za Lokomotivu. Žarko želimo igrati polufinale Kupa i zato dolazimo u Šibenik s nadom da ćemo proći- kazao je Tomić i otkrio kako je priželjkivao Šibenik u četvrtfinalu:

- Da, samo sam htio igrati protiv Šibenika u Zagrebu. Na Šubićevcu će biti totalno drugačija utakmica. Šibenik je kvalitetom iznad 2.HNL, rekao bih da su negdje u rangu ekipa iz donjeg doma 1.HNL- Intera, Istre ili Varaždina. Ne zavaravamo se da će nam biti lako. Morat ćemo biti 100 posto unutra želimo li proći- istaknuo je trener Lokomotive.

Tomić nije želio do kraja otkrivati karte oko sastava kojeg će izvesti na Šubićevcu:

- Budimir je upitan zbog ozljede. No, svi koji su spremni doći će u Šibenik, nećemo raditi nikakve kalkulacije- zaključio je Tomić.

Što se početne postave Šibenika tiče, vjerojatno će zaigrati istih 11 kao u prošlom kolu u Dugopolju. Dakle, Pranić na lijevom beku i Antunović u vrhu napada, umjesto prvog strijelca Šibenika Juričića.

 

 

Pikanterija šibenske utakmice je i dvoboj braće kondicijskih trenera. Naime, nogometaše Lokomotive priprema Tonći Cinoti, dok je za fizičku spremu Šibenčana zadužen njegov brat Frane.

Utakmica Šibenik- Lokomotiva igra se u utorak na stadionu na Šubićevcu s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HNTV-u. Sudac utakmice je Marko Matoc iz Zaprešića.

20. travanj 2024 13:31