StoryEditorOCM
Nogometporaz na šubićevcu

Šibenik ispao iz Kupa: Istra povela na otvaranju drugog dijela, Gržan dokrajčio Narančaste u sudačkoj nadoknadi

Piše Krešimir Gulin
24. veljače 2021. - 18:54

Šibenski san o ulasku u završnicu Kupa Hrvatske rasplinuo se već u osmini finala. Tako su Narančasti potvrdili status rekordera po broju ispadanja u toj fazi natjecanja, sada su na brojci 18!

Trener Šibenika Krunoslav Rendulić na travnjak je poslao praktički udarnu postavu, izuzev ozlijeđenog najboljeg strijelca Jurića umjesto kojeg je prvi put od prve minute u narančastom dresu zaigrao Argentinac Bailone. Za razliku od prvenstvene utakmice istih suparnika prije dva tjedna na Šubićevcu, ovaj put je Šibenik bio poduzetniji protivinik. Unatoč terenskoj inicijativi domaćini nisu bili konkretni, pa je prva četvrtina utakmice bila za brzi zaborav. Prvo uzbuđenje dogodilo se u 26. minuti kada je nakon duela s Princeom lopta pogodila u ruku unutar šesnaesterca braniča Istre Navarra. Sudac Čuljak u prvi mah je pustio da se igra dalje, no poslije komunikacije s pomoćnikom Bučarom pokazao je na bijelu točku. Ipak, u igru se umiješao VAR sudac Strukan i pozvao Čuljka da na ekranu još jednom pogleda spornu situaciju. Na koncu je zagrebački arbitar presudio kako nema kaznenog udarca za Šibenik.

Poslije te situacije živnula je utakmica. U 32. minuti uslijedio je i prvi udarac u okvir gola, no Sahitijev pokušaj bio je lak plijen za Lučića. Konačno se i Istra pojavila na Šubićevcu u 35. minuti. Poslije dobre kontre Bandea u izglednoj situaciji našao se Vuk, no otišao je isuviše iskosa pa nije uspio ni uputiti udarac prema Labroviću. Minutu kasnije Šibenikov Prince je imao najbolju šansu u prvom poluvremenu, ali umjesto da 'probuši' Lučića Ganac mu je dodao loptu u naručje. U 42. minuti konačno je jedan od brojnih kornera domaćih donio opasnost za Istru. Ubacio je Bulat, iz drugog plana je natrčao Alimi, međutim njegova lopta je prošla malo pored vratnice.

Zato je prvi korner na utakmici Istri donio pogodak. Centrirao je Špoljarić, prvi udarac Šutala je obanio Labrović, no lopta se odbila do visokog Japanca Hare koji trese mrežu iz blizine.

Nakon sata igre Rendulić je posegnuo i za prvom zamjenom. Umjesto Sahitija je uveo Ćurića, što je značilo i promjenu formacije jer su u vrhu napada zajedno zaigrali Prince i Bailone. Međutim, Puljani su bez većih problema kontrolirali zbivanja na terenu, dok domaćini nisu uspijevali složiti ozbiljniju prijetnju ispred Lučićevog gola.Sterilnost njegove momčadi prisilila je Rendulića da zaigra još riskantnije u zadnjih petnaestak minuta utakmice. Prebacio je čak i prekaljnog stopera Schildenfelda u vrh napada. Šifo je odmah u prvom dolasku u navalu asistirao Ćuriću, no istaknuo se Lučić paradom. Zapucao je bivši Vatreni i glavom, ali još jednom je sjajno obranio vratar Istre. Posljednji pokušaj Šibenčana bio je Pajićev u sudačkoj nadoknadi, međutim opet je čuvar mreže Puljana bio na mjestu.

Opća ofenziva Narančastih ostavila je puno prostora gostima koji su to kaznili golom Gržana u petoj minuti sudačke nadoknade za potvrdu ulaska u četvrtfinale Kupa.

ŠIBENIK- Stadion na Šubićevcu. Bez gledatelja. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb)- 5,5. Strijelci: 0:1 Hara (47.), 0:2 Gržan (90+5). Najbolji igrač: Ivan Lučić (Istra 1961)

Žuti karotni: Marko Bulat, Juan Mesa (Šibenik); Josip Šutalo, Dino Halilović, Slavko Blagojević, Ivan Lučić (Istra 1961).

Šibenik (3-4-3): Labrović (5,5)- Pandža (5,5) (od 75. Martin -), Schildenfeld (5,5), Bilić (5)- Pajić (5), Alimi (5) (od 75. Mina -), Bulat (5,5), Kvesić (5,5) (od 83. Mesa -)- Prince (5,5), Sahiti (5,5) (od 61. Ćurić 5,5), Bailone (5).

Istra 1961 (4-2-3-1): Lučić (7,5)- Hujber (6,5), Šutalo (7), Bosančić (6,5), Navarro (6,5)- Halilović (6) (od 82. Blagojević -), Perera (6)- Vuk (6) (od 73. Gržan 7), Špoljarić (6,5) (od 90. Šipoš -), Bande (6,5) (od 82. Ivančić -)- Hara (7,5).

Tekstualni prijenos:

96' - Kraj utakmice. Istra se plasirala u četvrtfinale kupa.

95' - Šime Gržan zabio je za 0:2 na asistenciju Hare. Priča je gotova...

90' - Igrat će se još 5 minuta sudačke nadoknade.

85' - Nova šansa za Šibenik i nova obrana Lučića. Glavom je nakon kornera pokušao Schildenfeld.

84' - Sjajan udarac Ćurića na dodavanje Schildenfelda. Golma Istre vadi loptu iz gornjeg desnog kuta.

83'- Stišće Šibenik, Schindefeld je prebačen u napad.

81' - Zaprijetio je dobrim udarcem Ampem, ali Lučić zo brani.

78' Halilović je dobio žuti karton zbog grubog prekršaja na Marku Bulatu.

75' - Promjene u objema momčadima: Gržan ulazi umjesto Vuka u momčadi Istre, Alvaro umjesto Pandže te Mina umjesto Alimija u redovima Šibenika.

70' - Pokušava Šibenik izjednačiti, no nema velikih prilika.

61' - Prva izmjena na utakmici. Ćurić je ušao u igru umjesto Sahitija.

47' GOOOL! - Istra  je povela iz prve prave prilike. Strijelac je Japanac Hara.

46' - Započelo je drugo poluvrijeme utakmice. Oba trenera nastavila su sa istim sastavima.

45' - Kraj prvog poluvremena na Šubićevcu.

42' - Bulat je izveio korner s desne strane, iz drugog plana na loptu je došao Alimi i pucao glavom, no malo pored gola.

35' - Pokušala je nešto napraviti Istra preko Vuka, no nije bilo opasnosti za Narančaste.

32' - Prvi udarac u okvir na susretu. Golman Istre hvata loptu.

26' - Lopta pogađa igrača Istre Navarra u lakat. Sudac Čuljak ide provjeriti situaciju prije no što će donijeti odluku o jedanaestercu, oglasio se VAR, no ništa od penala za Šibenik.

25' - Halilović je pokušao iz velike daljine ugroziti Labrovića.

16' - Peti udarac iz kuta za Šibenik. Bailone je pokušao zaprijetiti, no na kraju nije bilo opasnosti za Istru.

11' - Šibenik je za sada bolja momčad, no nema pravih prilika.

5' - Argentinac u šibenskom dresu Bailone zaprijetio je s vrha šesnaesterca, no lopta je otišla visoko iznad gola

0' - čeka se prvi sučev zvižduk.

-----------------------

Šibenik na svom Šubićevcu od 17 sati dočekuje Istru u osmini finala Hrvatskog kupa.

Podsjetimo, pobijedi li danas Šibenik Istru praktički mu je otvoren put barem do polufinala Kupa. Naime, ždrijeb je već odlučio kako će pobjedniku dvoboja Šibenik- Istra protivnik u četvrtfinalu biti trećeligaš: odnosno bolji iz dvoboja slavonskog Oriolika iz Oriovca i istarskog Rudara iz Labina.

Trener Krunoslav Rendulić za današnji ogled je izmiješao malo sastav, evo kojih 11 će istrčati po novu pobjedu:

Labrović, Pandža, Schildenfeld, Bilić, Pajić, Bulat, Alimi, Kvesić, Ampem, Bailone, Sahiti

25. travanj 2024 11:45